Magazin

Đilas i vladika Grigorije završili u istom crno-belom spotu kao Oliver Ivanović

djilas grigorije ivanovic

Na internetu je osvanuo spot usmeren protiv lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, koji je stilistikom i naracijom gotovo identičan onom koji je prethodio likvidaciji kosovskog političara Olivera Ivanovića.

Spot sa sličnim rukopisom dobio je i vladika Grigorije, uz još nekoliko opozicionih političara, pa javnost s razlogom strepi da je po sredi novo crtanje meta na čelu.

U najnovijem spotu koji kruži društvenim mrežama, predsednik SSP Dragan Đilas koji je svojevremeno bio gradonačelnik Beograda, proglašava se odgovornim za politiku koju je u to vreme vodila država.

Na spisku odgovornosti koje mu se spočitavaju jeste da je Srbija “dok je on bio na vlasti” imala 25 odsto nezaposlenih, pa i da je “dok je on bio na vlasti” Kosovo proglasilo nezavisnost… Spot se završava psovkom.

Sličnost sa prvim spotom kojim je neko iz javnog života otvoreno targetiran je velika. Reč je o spotu protiv Olivera Ivanovića.

“Kakav je čovek Oliver Ivanović” bilo je glavno pitanje više nego mračnog video uratka, koji su emitovale televizije Pink i Most, neposredno uoči početka kampanje na KiM, a nakon što se Ivanović odlučio da bude kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice. Spot u kojem se Oliver Ivanović opisuje kao čovek blizak ubicama, “koji ne plače za ubijenim ljudima, već za svojim automobilom”, predstavljao je vrhunac medijskog linča koji je ovaj političar proživljavao. Neposredno nakon objavljivanja ovog spota je ubijen.

Kakav je epilog?

Do danas se nije saznalo ko je autor i naručilac ovog spota, iako je objavljen na dve televizije, a dok je puštan na televiziji Most u gornjem uglu pisalo je “plaćeni termin Srpska lista“.

Na sličan način je i vladika dizeldorfski i cele Nemačke Grigorije pretvoren u državnog neprijatelja broj jedan. Tada se na Jutjubu pojavio snimak pod nazivom „Kakav je to vladika Grigorije“, u kojem se optužuje za niz najblaže rečeno gnusnih stvari. Na primer, da je tražio da se partijarh srpski Pavle živ sahrani, da deli verni narod na dobar i loš, da ne veruje u demokratiju, podržava izvesne političke opcije i njihov je kandidat za predsednika države.

Ovo poslednje možda je i najvažnije, jer je tada vladika u prorežimskim medijima bio često predstavljan kao kandidat opozicije za predsednika. Iako je u nekoliko navrata rekao da ga tako nešto ne zanima i da neće biti predsednički kandidat.

Nedavno se na društvenim mrežama pojavio i spot kojim se targetiraju protivnici vlasti Srpske napredne stranke, koji su okarakterisani kao “plaćenici koji napadaju predsednika Vučića”. Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, koja se našla u pomenutom videu, rekla je da je ovakav vid crtanja mete neistomišljenika snimanjem monitranih spotova nije novost i već se pokazao kao poguban.

“Ono što je zanimljivo, jeste to što je spot o Ivanoviću nastao u preiodu kad je on govorio o poslovima ekipe oko Zvonka Veselinovića i raskrinkavao njihove kriminalne kombinacije. Podsetiću vas da sam nedavno na svojim konferencijima za novinare govorila o tome kako je Veselinović preko firme ‘Invictus media’ finansirao kampanju Srpske napredne stranke, da je u bliskim odnosima sa bratom predsednika Srbije Andrejom Vučićem, da su ušli u državni SDPR i da su se danima jako trudili da ovu temu zatrpaju fabrikivanjem novih laži“, rekla je tada Tepić.

Izvor: Nova

Đilas je piroman i lično je zapalio deponiju u Vinči

72 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap