Magazin Srbija

Đaci na času divljaju, prevrću klupe, psuju, profesorka nemoćna (VIDEO)

batocina-skola
Printscreen

Vršnjačko nasilje je sve prisutnije u školama, a često iz psihičkog i verbalnog prelazi i u fizičko. Sve češći su i snimci ovakvih situacija kojese pojavljuju na društvenim mrežama. Posebno se, za širenje ovakvih snimaka, koristi TikTok.

Isto se desilo i sa ovim snimkom iz srednje škole „Nikola Tesla“ u Batočini, koji se brzo proširio sa TikToka na ostale društvene mreže.

Uz natpis „Nismo hteli“ objavljen je snimak gde učenici u toku časa kreću da dižu klupe i divljaju, smeju se i odbijaju da odgovaraju, sve to dok je profesorka prisutna i ne može da ih obuzda.

Na jednom snimku se vidi kako đak podiže klupu, ostali učenici smeju se i urlaju u prisustvu profesorke koja ne može da izađe na kraj sa njima.

„Nisam učio, ne mogu da nas da odgovaram. Pa, je*ote, nisam učio ne mogu danas da odgovaram“, čuje se glas učenika koji snima a potom isti video objavljuje.

Snimak je kasnije obrisan sa kanala TikTokera ali je podeljen na drugim društvenim mrežama.

Bojana Đorđević, direktorka ove obrazovne ustanove, rekla je da su ovaj video snimili njihovi učenici koji su prošle godine završili četvrti razred.

– Do objavljivanja na društvenim mrežama škola nije imala uvid ni saznanja o ovom snimku. Snimak je objavljen na društvenoj mreži godinu dana nakon što je snimljen u školi, a objavio ga je na svom Tiktok profilu naš bivši učenik. Nastavnica koja se pojavljuje na snimku izjavila je da nije primetila da učenici snimaju, a s obzirom na to da je reč o početku časa i da je brzo uspela da reguliše disciplinu u odeljenju, nije prijavila ovakvo ponašanje – rekla je Đorđevićeva.

Ona je napomenula da se za učenike koji su snimili video i narušavali pravila ponašanja škole vodio pojačan vaspitni rad i vaspitno-disciplinski postupak.

Oni su kažnjeni ukorom odeljenjskog veća i ukorom direktora za povredu zabrane, ali za neke druge situacije koje su prijavljene i u koje je škola imala uvid, navela je direktorka.

Izvor: društvene mreže/mediji

Mi smo čačanski srednjoškolci, nismo zgubidani i ne damo Srbiju! (Video)

 

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

546 Shares
546 Shares
Share via
Copy link