Magazin Srbija

Mi smo čačanski srednjoškolci, nismo zgubidani i ne damo Srbiju! (Video)

cacak ucenici protest

Učenici srednjih škola u Čačku ponovo su izašli na ulice i iskazali svoj stav o najvažnijim društvenim temama u Srbiji. Ovaj put, glavna tema protesta bila je iskopavanje litijuma. Skup na Gradskom trgu, a na koje se okupio zavidan broj srednjoškolaca, organizovan je zajedničkim dogovorom učeničkih parlamenata svih srednjih škola.

– Mi, učenici srednjih škola u Čačku, želimo da pokažemo svoj stav o iskopavanju litijuma. Brinemo za javno zdravlje i našu budućnost – piusalo je u obaveštenju koje je prosleđeno medijia i koje je objavljeno na društvenim mrežama.

Ne damo Srbiju i nećemo dozvoliti iskopavanja koja planira kompanija „Rio Tinto“ u našoj zemlji poručili su danas u Čačku učenici Gimnazije i Tehničke škole u tom gradu.

Iako danas u Čačku nije bio politički protest, pojedini revoltirani đaci su uzvikivali „Vučiću, pederu“ . Neki su nosili transparente na kojima je pisalo „Nećemo litijum“, a podršku su im pružili profesori, kao i predstavnici Sindikata obrazovanja Čačak.

Poslednji put učenici srednjih škola izašli su na ulice 4. aprila 2017. godine, kada su digli glas protiv diktature Aleksandra Vučića. Mladi Čačani su uzvikivali: „Vučiću, lopove“ i „Nećemo tiraniju“, a nosili su transparente sa natpisima: „Sloboda medija“, „Preuzmite odgovornost, a ne sendvič“, „Vučić nije moj predsednik“ i „Stop diktaturi“.

Izvor: Direktno

Nemamo šta da slavimo, ovo nije nikakva pobeda. Ovo je samo Vučićev remi

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

216 Shares
216 Shares
Share via
Copy link