Magazin Poznati

Poznati DJ istrčao maraton za manje od 4 sata i osvežavao se vodom s LSD-ijem (FOTO)

diplo maraton
Foto: printscreen, Instagram/diplo

Popularni američki didžej i producent Diplo se osim mjzičkim uspesima može pohvaliti i retkim sportskim postignućem.

Naime, on je poslednji maraton u Los Anđelesu, na kojem je učestvovalo oko 20 hiljada ljudi, istrčao do kraja, svih 42 kilometra – i to za manje od četiri sata. U pitanju je itekako pohvalno vreme za neprofesionalne trkače.

Kako bi to ostvario, pomogao je sam sebi na neuobičajen način.

Tomas Penc, kako se Diplo zapravo zove, za taj je poduhvat uzeo LSD, tako što je noć pre trke u svoju bocu s vodom ubacio pet kapi LSD-a, što je prošle sedmice priznao na Twitteru i Instagramu.

– Najviše što sam dotad ikada pretrčao bilo je 18 kilometara, pa sam učinio ono što bi svaka normalna osoba učinila i uzeo LSD – objasnio je Diplo.

Trku je završio za tri sata i 35 minuta, a na Instagramu je rekao da je njegov jedini cilj bio pobediti vreme TV voditeljke Opre Vinfri od četiri sata, 29 minuta i 20 sekundi, koje je 1994. godine na Marine Corps Marathonu ona istrčala kada je imala 40 godina.

– Veliko hvala olimpijcu Aleksiju koji mi daje ritam, kolenima koja više nikad neće biti ista i mojoj deci što su me čekala na cilju – dodao je producent na Instagramu, misleći na trkača Aleksija Papasa.

Nema naučnih podataka da li je mikrodoziranje LSD-a korisno ili opasno u slučaju maratona, rekao je za Insajder Dejvid Nat, direktor Odeljenja za neuropsihofarmakologiju u Odseku za nauke o mozgu na Imperial Collegeu u Londonu. Ali su u studijama iz 2021. potvrdili da mikrodoziranje LSD-om i čarobnim gljivama može biti samo placebo.

Izvor: Klubikon

„Brat“ Kinez za 3 i po sata istrčao maraton uz paklu cigareta (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link