Magazin

Devojčica Mila prodajom novogodišnjih čestitki skupila novac za malu Mariju

Mila Stanković iz Kraljeva, iako tek sedmogodišnjakinja, pokazala je neverovatnu zrelost, solidarnost, svest o humanosti  i etičnost koja nedostaje našem društvu. Umesto da deca uče o vrednostima od svojih starijih sugrađana, ona nama mogu biti vodilja i pokazatelj brige o drugima.

Mila je sama izradila novogodišnje čestitke koje je prodavala sakupivši tako novac kojim je poželela da usreći neko drugo dete. Ona je zaradila 5.000 dinara, a u saradnji sa svojim roditeljima i sugrađaninom Nikolom Božovićem, koji mesecima organizuje humanitarnu pomoć, uputila je svoj poklon Mariji iz Vitkovca, devojčici sa posebnim potrebama koja na selu živi sa mamom, bakom i dekom.

Prilikom posete Mila i Marija su uživale u zimskim čarolijama, igri i poslasticama, a poklon koji je iznedrio osmeh na Marijinom licu Mili predstavlja najlepšu satisfakciju i novogodišnju radost, prenosi dirljivu priču portal Direktno.

O tome koliko je VELIKA sedmogodišnja Mila najbolje svedoči njeno razmišljanje o svetu oko sebe.

– Da sam ja milionerka, svu decu bih pomogla! I onu kojoj treba pomoć i onu kojoj ne treba – otkriva svoju dečiju humanost i dalje neukaljanu životnom nepravdom.

Mila se vratila u rodno Kraljevo ispunjene duše jer je tako mala već učinila veliki korak u pravcu da ovaj svet bude lepše mesto za sve nas.

Novosađanka pravi 40 paketića za decu koja ih zbog nemaštine ne bi dobila, a lekcija iz humanosti je poklon njenim sinovima

15 Shares
Share via
Copy link