Magazin Svet

Prozvali su je “majmunsko lice”, a danas uživa u ljubavnoj bajci, uz muža koji je obožava (FOTO)

Devojka sa majmunskim licem
Foto: Collage/Instagram/guinnessworldrecords

Neka neobična zdravstvena stanja mogu izazvati podozrenje okoline, posebno u tinejdžerskom dobu, kada klinci znaju da budu posebno zlobni, ismevajući svoje vrnjake, na koje to može da ostavi psihičke posledice za čitav život.

Baš takvu sudbinu imala je Supatra Nati Sasupan, koja je svojevremeno ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najdlakavija tinejdžerka na svetu, a zlobnici su  joj nadenuli pogrdne nadimke “majmunsko lice” i “devojka vučica”.

Međutim, Nati, koja ima redak medicinski sindrom, u međuvremenu je pronašla sreću pored vog verenika, koji ju voli svim srcem, a u međuvremenu je odlučila i da obrije lice.

Redak Ambrasov sindrom zabeležen u samo 50 slučajeva

Supatra Nati Sasupan rođena je 5. avgusta 1999. godine, ali njeni roditelji su bili toliko iznenađeni i uplašeni jer je devojčica bila prekrivena dlakama, tako da joj se lice uopšte nije videlo.

Natina kosa prekrivala je celo njeno lice i telo, a doktori do tada nisu videli ništa slično ovom detetu.

Tek godinama kasnije je otkriveno da Nati ima retku bolest koja se zove Ambrasov sindrom, stanje koje je zabeleženo samo u 50 slučajeva.

Ambrasov sindrom karakteriše rast dlaka svuda po telu, osim po tabanima i dlanovima, piše Stil Kurir.

Voljena od strane porodice, a vremenom je postala popularna u školi

Ipak, Nati je imala sreće da se rodi u porodici koja je obožava. Njena majka je rekla: “Srećni smo što je rođena u našoj porodici.”

Supatra sa ocem
Foto: CGTN Photo

Kako je odrastala Nati su vršnjaci podrugljivo zvali deteom sa “majmunskim licem”, ali ona nije mogla da shvati zašto joj se podsmevaju jer je sebe smatrala normalnom devojčicom koja samo ima višak kose.

Vremenom, deca su prihvatila Nati i ona je postala jedna od najpopularnijih učenika u školi.

Nati se pomirila sa svojim stanjem, shvatajući da za to nema leka. Odlučila je da zadrži dlake na telu onako kako je prirodno rasla od trenutka kada se rodila, samo je obrijala lice kada je postala tinejdžerka.

Supatra Nati Sasupan
Foto: CGTN Photo

Kako je odrastala, samopoštovanje i slika o sebi postajali su joj važniji, a pronašla je i ljubav, pa se udala za dečka koji ju je prihvatio u svoj svojoj lepoti.

Izvor: Stil Kurir

Majka ga ostavila u porodilištu i prozvala čudovištem, danas je najsrećniji čovek na svetu (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link