Balkan Magazin

Komšiji rekao da će ga ispeći i pojesti, ovaj odgovorio da će ga deportovati u Bosnu

komšija
Getty images

Komšijski obračun s pretnjama u zagorskom mestu Lepoglava završio je na sudu. No, slučaj je neobičan jer je sutkinja na kraju presudila da su oba aktera svađe i vređanja kriva te da jedan drugome moraju platiti odštetu za duševne boli. Doduše, ne u istom iznosu.

Joža je tužio suseda Štefa jer mu je u januaru oko 8 sati ujutro u prostorijama prekršajnog suda u Ivancu pretio smrću. Štef je pak tužio Jožu jer mu je psovao majku bosansku i pretio da će ga deportirati. Štef Joži mora platiti 19.500 kuna odštete, a Joža Štefu 4500 kuna.

Prema presudi, Štef se u prostorijama prekršajnog suda okrenuo prema Joži te “svinuvši kažiprst ruke učinio kretnju kao da pritišće okidač vatrenog oružja, pri tome oponašajući zvuk pucnja, što je kod tužitelja izazvalo strah za vlastiti život i sigurnost”.

Osuđen zbog pretnje

Štef je pravosnažnom presudom Opštinskog suda u Varaždinu proglašen krivim zbog kaznenog dela pretnje. Svemu je prethodio događaj iz oktobra kad je Štef prolazio traktorom pokraj Jožine kuće, kojom prilikom mu je zasmetao Jožin parkirani automobil na putu.

“Počeo je jako trubiti sirenom te ugasivši traktor počeo vikati ‘gdje je taj vrag, je… mu bog mater, ubit ću ga, je… mu bog mater’. Nakon što je Joža izašao iz kuće, Štef je nastavio vikati i pretiti: Je… ti bog mater, ubit ću te, ispeći ću te i pojesti“, tvrdi Joža, kako stoji u presudi.

Svedočio i sveštenik

No, za taj slučaj obojica su proglašena krivima za remećenje javnog reda i mira te prekršajno kažnjena novčanim kaznama. Zanimljivo je kako je na sudu svedočio i poznati podravski župnik te policijski kapelan Ozren Bizek koji je rodom iz Lepoglave te je Jožin sused.

On je potvrdio da je čuo kako Joža Štefu psuje majku bosansku te preti da će deportovati i njega i sina natrag u Bosnu. Također, vlč. Bizek, koji nije u zavadi s Jožom, “iskazao je da je vidio i čuo (bio na prozoru svoje kuće) parkirani Jožin auto, tako da su Štef i njegov sin stali traktorom i prikolicom jer im je onemogućio normalan provoz”.

Zbog pretnji smrću, dakle, Jožine duševne boli teške su 19.500 kuna, a za uvrede zbog Bosne Štefove boli iznose 4500 kuna. Kad se sve sabere i oduzme, ispada kako je Štef Joži dužan platiti 15.000 kuna za onaj igrokaz s prstom kao pištoljem u zgradi prekršajnog suda.

Presuda prekršajne sutkinje je nepravomoćna i obojica se na nju mogu žaliti u zakonom predviđenom roku.

Izvor: index.hr

Novosadska komšinica iz pakla: 3 godine pokušava da nas žive zazida

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link