Magazin Svet

Delfini spasili plivača od ajkule, napravili zaštitni prsten i čuvali ga sat vremena (VIDEO)

Delfini spašavaju plivača (1)
Foto: ScnShot YT

Britanac koji je  rešio da prepliva Kukov moreuz, doživeo je fantastično iskustvo kada su ga od sigurnog napada ajkule spasili delfini.

Naime, Adam Voker iz Notingema plivao je u vodama Novog Zelanda preplivavajući Kukov moreuz kada mu se približila ajkula.

– Slučajno sam pogledao dole i video ajkulu. Pokušao sam da ne paničim jer mi je cilj bio da preplivam moreuz- rekao je Adam objašnjavajući da se potom desilo nešto neverovatno.

Delfini koji su plivali oko njega su formirali zaštitni prsten štiteći ga od bilo kakvih potencijalnih napada.

– Volim da mislim da su me štitili i bezbedno odveli kući – rekao je on Malboro ekspresu.

– Taj dan ću zauvek pamtiti.

Inače, držanje u jatu je način na koji se delfini brane od napada ajkule, a ova odvažna stvorenja često umeju i da uznemire predatora i oteraju ga.

Da li su delfini to uradili u odbranu Adama je druga stvar, ali su ajkulu u svakom slučaju odbili.

– Ne znam da li su mi delfini pritekli u pomoć, ali znam da je nakon nekoliko minuta ajkula nestala i delfini su ostali sa mnom još 50 minuta što je bilo neverovatno iskustvo –  rekao je Adam i dodao da mu je prijatelj rekao da ne treba da brine o ajkulama u vodi tako blizu obale, što ga je navelo da pokuša da prepliva moreuz, prenosi San.

Voker je rekao da je nailazio na ajkule dok je plivao u još dva navrata, na Havajima i u kanalu Cugaru u Japanu, dodajući da je najbolji pristup kada naiđete na ajkulu da ne paničite.

Izvor. Kurir

Dirljiva priča iz Boke, spasili mladunče nakon što je otac delfin zatražio pomoć

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

714 Shares
714 Shares
Share via
Copy link