Magazin

Porodica otkrila razlog samoubistva poznatog glumca: 22.oktobra je odlučio da ‘prekine vožnju’

dave-courtney-c-0156571528-830x0
Foto: ANDREW COWIE / AFP / Profimedia

Osećaj tereta za porodicu zaista čoveka može naterati na jedan ovakav radikalan i tragičan potez.

Dejv Kortni, engleski glumac i samozvani “gangster” tragično je preminuo u 65. godini nakon što je u svojoj porodičnoj kući izvršio samoubistvo.

On je, prema pisanju medija, pucao sebi u glavu.

Prema novim saznanjima, Dejv je bolovao od kancera pre nego što je završio na ovaj tragičan način, prenosi DailyMail. Glumac je bio dobrog raspoloženja, veče pre nego što je pronađen mrtav u svom domu kog je nazivao “dvorac Kamelot”, gledao je fudbalsku utakmicu sa prijateljima uz piće.

Ali, on se borio u tajnosti sa paklenom bolešću koja mu je napadala telo.

Njegova porodica je dala izjavu za medije: “22.oktobra Dejv je odlučio da ‘prekine vožnju’. Živeo je neverovatan, šarenolik ‘rock and roll’ život, i dodirnuo je srca mnogih. Fizičkia bol dok je živeo život koji je odabrao je postala neizdrživa, pogotovo jer je patio i od artritisa pored kancera poslednjih godina. Postalo je previše”, naveli su i dodali, “umesto da bude na teretu porodice, odlučio je da sve prekine”.

Kao što kaže njegova čuvena rečenica iz filma : “Zaustavite vožnju, želim napolje”, glumac će biti upamćen po tome što je bio inspiracija za čuveni lik bivšeg fudbalera Vinija Džounsa, “Big Krisa” u filmu “Dve čađave dvocevke”, koji je režirao i napisao Gaj Riči. Taj film je postao izuzetno popularan i u Srbiji još od svoje premijere 1998, sa čim možda ima veze i to da je Vini Džons bio pre toga poznati fudbaler Vimbldona, a na terenu je bio grubijan kao i u filmu.

Njegov prijatelj i komšija, Brendan Mekgir bio je zabrinut kada Dejv nije izašao iz svoje sobe, iz kuće u jugoistočnom Londonu. Ušao je u njegovu sobu i zatekao jeziv prizor. U intervjuu za jedan podkast prošle godine, Kortni je rekao da se ne plaši smrti, i da će je prihvatiti kada “dođe”:

“Ja verujem u nešto, šta god da je, kako god da se zove, ili ima oreol. Ja nisam protiv toga, nisam nevernik. Ja sam j***ni zagrobni život!” govorio je ovaj žestoki momak.

Izvor: Telegraf

Dejvid Bekam priznao da se ceo život bori sa mentalnim poremećajem koji mu pravi ozbiljne probleme

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link