Magazin Novi Sad

Novosađanka Dejana Bačko svetska šampionka u paratekvondou

dejana backo
Foto: Instagram/devojka_sa_krilima

Članica novosadskog Tekvondo kluba “Gitros” Dejana Bačko osvojila je zlatnu medalju na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Istanbulu u Turskoj.

Dejana Bačko (26) je devojka sa krilima. Rođena je bez gornjih ekstremiteta, ali je to ne sprečava da živi život punim plućima i pomera granice sopstvenih mogućnosti.

Odrasla je u domu „Kolevka” u Subotici, kasnije je živela sa roditeljima u Bačkoj Palanci i 2015. godine se preselila u Novi Sad zbog studiranja.

Aktivno se bavi paratekvondoom od 2016. godine, a najveći uspeh u karijeri je to što je prošle, 2019. godine postala svetska prvakinja na takmičenju u Turskoj!

U njenoj sportskoj biografiji je i Evropsko prvenstvo na kojem je osvojila drugo mesto u paraolimpijskoj kategoriji, a kao veliki uspeh dodaje i nacionalno priznanje, odnosno nacionalnu penziju koju je dobila.

Vicešampionka sveta bila je i 2017. godine na svetskom prvenstvu u Londonu.

Vest da je odranila titulu svetske prvakinje objavila je na svojoj Instagram stranici. Dejaninu objavu prenosimo u celosti i od srca joj čestitamo!

Godina za pamćenje ali jedno je sigurno… Nikada ne odustajte u životu!!! Zdravstveni problemi na početku godine naveli su me na pomisao da sam završila sa sportom. 😭

Vođena željom za životom i uspehom sam prebrodila teške trenutke i ipak nastavila dalje.🏆 U vremenu koje sam imala za pripreme dala sam najbolje od sebe i postarala se da ja budem spremna.

Danas sam u Istanbulu odbranila titulu Svetskog Šampiona u Paratekvondu. U finalnoj borbi svetskog prvenstva, predajom takmičarke iz Turske, ponovo sam se popela na svetski tron i gradu Novom Sadu i Srbiji donela novu zlatnu medalju. Danas sam dobila još jednu potvrdu da kada DAŠ, uvek moraš i da DOBIJEŠ.

Veliko hvala svima koji su verovali u mene! Posebno Marku @marko_nezic99 ❤, Saletu ( @sale_andreevski ), Dušanu iz mog matičnog kluba „Gitros“ ( @gitros_tekvondo ), @serbian_taekwondo_association i trenerima reprezentacije Velikom @marin_dujic i Mariji @manjawoo koji su bili uz mene! HVALA VAM!💪🏻👊🏻❤️🦋

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejana Backo (@devojka_sa_krilima)

Dejana je rođena bez ruku, slika nogama, a sada želi da ostvari još jedan san i položi vožnju

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link