Magazin Novi Sad

Deda Mraz poranio u Novi Sad, jezdi bulevarom na “zoljici”(VIDEO)

Novi Sad Deda mraz na zoljici
Foto: Printscreen / Instagram / nsuzivo

Svi znamo da je kraj decembra uvod u veliko slavlje i praznike koje slede, a one koji su bili dobri čitave godine čeka poseta čuvenog Dede sa dugom belom bradom, obučenog u plišani crveni kostim.

Naravno, legenda glasi da gospodin Mraz jezdi širom planete u čuvenim sankama koje vuku irvasi i zatim kroz odžak ubacuje poklone dobrim klincima, a čak je i NORAD izbacio aplikaciju “Santa Tracker”, putem koje već nekoliko godina možete saznati tačno vreme kada posećuje vaš grad.

Međutim, jedan novosadski Deda Mraz se odlučio za potpuno drugi vid prevoza.

Na Instagram stranici “nsuživo“, osvanuo je snimak simpatičnog dedice koji se probija kroz gradski saobraćaj na Bulevaru oslobođenja na popularnoj “zoljici”, dok mu kostim vijori pod naletima vetra.

Ovaj simpatični detalj izmamio je osmeh na lica naših sugrađana, koji nisu krili svoje oduševljenje u komentarima.

“Snalazi se Deda Mraz, ovako će brže kroz gužvu”, Bravo za novosadskog Deda Mraza”, “Još samo na trotinetu da se pojavi”, “Kako će motorom kroz odžak?”, “Samo u Novom Sadu”, “Tomos ‘zoljica’, bolji nego irvasi i sanke”.

“Bolje i ovog kralja videti, nego sve one saobraćajke u zadnje vreme”, “U subotu očekujte celu kolonu…stižu Moto Deda Mrazovi”, pisali su oduševljeni Novosađani.

Ovaj gospodin na motoru kao da zaista predstavlja savršen uvod u tradicionalnu akciju novosadskih bajkera “Moto Deda Mraz”, koja se organizuje preko dve decenije, a cilj ove humane manifestacije je da obraduje mališane u Dečijoj bolnici, Svratištu za decu ulice i Sigurnoj kući u našem gradu.

Deda Mraza nije stvorila Coca-Cola, a evo i prave istine

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
291 Shares
291 Shares
Share via
Copy link