Srbija

Dečak ubica sa Vračara dao glavni dokaz protiv oca: „Samo 1 klik bio dovoljan da otvori sef sa oružjem“

decak-ubica
Foto: Privatana arhiva

Dečak K. K. (14), osumnjičen za masakr u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ tokom saslušanja u svojstvu svedoka koje je trajalo 4 sata putem video konferencijske veze uspostavljene između zdravstvene ustanove u kojoj se nalazi na opservaciji i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dao je glavni dokaz protiv svog oca Vladimira Kecmanovića koji se tereti teško delo protiv opšte sigurnosti.

Osumnjičeni K. K. je ispričao kako je provalio u očev sef sa oružjem i time ga „optužio“ za gore navedeno delo.

Sudeći prema rečima dečaka – oružje nije bilo „dobro obezbeđeno“, tačnije samo jedan broj nije bio namešten „kako treba“.

– Dečak osumnjičen za masakr u „Ribnikaru“ je na saslušanju do detalja opisao kako je provalio šifru sefa u kojem je njegov otac Vladimir Kecmanović čuvao oružje. Sef ima tri broja. Kako je K. K. (14) izjavio, on je zatekao brojčanik već namešten na prva dva broja, a treći je okrenuo i iz drugog puta pogodio.

Na primer, ako je šifra bila 687, prva dva broja, znači 6 i 8 su već bila tako nameštena, a na trećem je recimo bio broj 5, a on je okrenuo na 6, pa na 7 i „ubo“. Znači, njega je delio samo jedan „klik“, jedan broj da šifra bude kompletna, da može da otvori sef.

Prema izjavi sagovornika iz istrage, on ga je veoma lako otvorio i veruje se da je otac odgovoran, odnosno, kriv jer nije dovoljno dobro obezbedio mesto na kojem čuva oružje – rečeno je za pomenuti portal.

Na saslušanju je takođe otkrio „ko mu je stavio pištolj u ruke“.

– Osumnjičeni K. K. je izjavio da mu je otac „stavio pištolj u ruke„, dakle ne instruktor, nego njegov otac. Otac je poneo je svoja 2 pištolja i poveo sina u streljanu. Onda je rekao instruktoru da ga obučava da puca i to baš sa njegova dva pistolja. Otac je izričito tražio, inicirao je da njegovo dete nauči precizno da puca. Dakle, on mu je omogućio obuku sa pištoljima – rekao je sagovornik za Telegraf.rs.

Tokom saslušanja stručni tim veštačio je njegovo ponašanje.

– Utvrđeno je da je „hladan“, da je bez saosećanja sa žrtvama, da je manipulativan i da se kaje da bi to svi ostali čuli, zato što tako to treba, a ne oseća stvarno – rečeno je iz istrage.

Šta očekuje dečaka ubicu sa Vračara posle svedočenja u postupku protiv njegovog oca, u igri 3 scenarija

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link