Srbija Vesti

Potvrđena optužnica protiv oca dečaka koji je izvršio masakr u „Ribnikaru“

1686520516-Tan2023-06-1111094302_8-1536x1024
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Tužilaštvo potvrdilo optužnicu u slučaju „Ribnikar“.

Optužnica protiv Vladimira K, oca dečaka ubice koji je počinio masakr u Osnovnoj Školi „Vladislav Ribnikar“, koju je predložilo Više javno tužilaštvo, potvrđena je pred Višim sudom u Beogradu, saopšteno je iz ove institucije.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je dana 14.11.2023. godine donelo rešenje kojim je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koja je podignuta protiv okrivljenog V.K. i dr., zbog krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika i dr, rečeno je u saopštenju.

„Ovom optužnicom okrivljenom V.K. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav 2 u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika, okrivljenoj M.K. na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 1 Krivičnog zakonika, dok je okrivljenima R.I. i N.M. na teret stavljeno izvršenje po jednog krivičnog dela Davanje lažnog iskaza iz člana 335 stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika“, navode iz Višeg suda u Beogradu, a prenosi Nova.rs.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Crno podsećanje glasi da je K. K. (14), sin optuženog Vladimira K, 3. maja ubio je 10 osoba u školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru. On je, pucajući iz očevog pištolja, usmrtio devet učenika i domara te škole.

Dečak se od hapšenja nalazi u bolnici.

Pitanje da li će ranjena profesorka iz „Ribnikara“ ikada više moći da radi: Porodica otkrila u kakvom je stanju

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link