Magazin

Želja malog Tea mami suze na oči: Ako to dobijem, ovaj Božić će mi biti najbolji ikad!

88b95b7c-c813-4232-bfed-d55
Foto: Printscreen/Facebook/Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo

Novogodišnjim praznicima se radujemo svi. Provodimo ih zajedno sa porodicom uživajući u prazničnoj idili. Srećni smo, pa ipak, zamislimo želju. Želja nam nikad dosta.

Ipak, deci razvedenih roditelja praznici mogu da padnu vrlo teško.

I pored poklona, pažnje koje dobijaju od svih ostalih, ukoliko dete nije sa jednim od roditelja, ono po pravilu, pati. Za razliku od nas, pogađate, ima samo jednu želju.

Dečak Teo iz Hrvatske raznežio je, rasplakao, osvestio i podsetio mnoge na ono najvažnije svojim pismom Deda Mrazu – objavljenom na Facebook stranici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

On je nacrtao jelku, fino je obojio u zeleno, dodao koji ukras i napisao:

– Dragi Deda Mraze, ove godine bih želio biti više s tatom. Ako dobijem taj dar koji sam ti napisao, ovaj Božić će mi biti najbolji Božić ikad kojeg sam doživio i kojeg ću doživjeti. Dragi tvoj Teo – napisao je mališan.

Jednostavno, ne možete a da se ne zamislite pred ovakvom porukom. Koliko skromnosti, topline, dobrote, lepote – a ujedno sete, težine i nadanja se prosto izliva pred nas iz njegovog pisma. Iako vrlo mali, sve to zrači iz pisma Tea upućenog Deda Mrazu.

Čak je bio i vrlo pažljiv i obziran prema mami – nije napisao s tatom, već “više s tatom”.

Deca su mali ljudi neukaljane duše, čistog srca. Znamo to, ali često zaboravljamo – a ovakve stvari skloni smo da posmatramo kao fraze.

Zapravo, deca su vrlo kompleksne, iskrene i emotivne ličnosti. Nekada zaista možemo da naučimo više od njih nego od odraslih.

Nadamo se da će se Teu želja ispuniti i da će doživeti još 100 najboljih Božića ikada.

Tea (7) poslala najtužnije pismo Dedu Mrazu: I ja bih sad plakala, al neću jer nisam plačka

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap