Magazin

Dečak (6) u Sloveniji pozitivan na kokain, mama tvrdi da je bio „veoma agresivan“

decak-strah
Foto:Ilustracija

Šestogodišnji dečak iz Izole u Sloveniji bio je pozitivan na drogu nakon vikenda koji je proveo kod oca, preneli su danas slovenački mediji.

Nakon što je majka dugo upozoravala Centar za socijalni rad da je otac zavisnik, a kada je i škola prenela zabrinutost Centru, u dečakovom organizmu je pronađen kokain.

Kada je majka nedavno došla po sina, koji je bio u poseti ocu, posumnjala je da nešto nije u redu s njim. Šestogodišnjak je imao jaku glavobolju i bolove u stomaku.

Kako je majka rekla za TV Slovenija, dečak je takođe neobično izgledao.

„Bio je veoma agresivan“, rekla je. Odmah je otišla u apoteku i kupila test za drogu koji je otkrio da je dečak bio pozitivan na kokain.

Da dete zaista ima kokain u organizmu kasnije je potvrđeno testiranjem u Domu zdravlja, a potom i drugim testom u bolnici u Izoli.

Prilikom osluškivanja srca, specijalista urgentne medicine čuo je i šum na srcu.

Majka kaže da ne želi ni da zamisli kako je droga dospela u organizam šestogodišnjaka, ali je rekla da poslednjih šest meseci ima jaka krvarenja iz nosa i učestale angine.

Dečak nije znao ništa da joj kaže. Slučaj je preuzela Kriminalistička uprava PU Koper, koja istražuje 40-godišnjeg oca zbog krivičnog dela omogućavanje uzimanja nedozvoljenih droga i zapuštanje maloletnog lica i okrutno delo, prenosi 24ur.

Nakon obavljenog uviđaja, kriminalistički istražitelji su ga priveli istražnom sudiji, koji mu je odredio pritvor.

Uviđaj je i dalje u toku, jer policija prikuplja dodatne informacije i dokaze.

Ako sud utvrdi da je otac kriv, preti mu kazna od jedne do 12 godina zatvora zbog posedovanja droge, a do tri godine zatvora za zanemarivanje deteta.

Bivša žena poznatog fudbalera uhapšena zbog šverca 6,5 kilograma kokaina

Izvor: Telegraf.rs/Tanjug

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link