Beograd Vesti

Dečak (3) pao sa terase na 7. spratu, lekari se dva sata borili da ga spasu

decak-pao-sa-terase_850x
FOTO: KURIR/J.M.

Dečak (3) poginuo je danas oko 12 sati pošto je pao sa sedmog sprata zgrade na Paliluli u Beogradu, a navodno je u trenutku nesreće bio u stanu s bakom i dekom.

Dečak je u stanu živeo sa ocem, majkom i starijim bratom. Mališan je navodno bio bolestan, pa su baba i deda pomagali oko lečenja i često dolazili da ga čuvaju.

– Čuli smo da je dete palo s terase, koja je zastakljena. Navodno, na toj terasi se nalazi krevet i pretpostavlja se da se dete igralo, te da je u jednom trenutku uspelo da s kreveta otvori prozor, koji je odmah pored. Odjednom se izgubilo dete, tražili su ga po stanu i onda videli da je palo – objašnjava izvor.

Kako dodaje, mališan je pao direktno na beton, a po dolasku Hitne pomoći davao je znake života.

– Na mesto nesreće odmah su izašli patrola policije i ekipa Hitne pomoći. Dete je bez svesti odmah prevezeno u bolnicu na reanimaciju. Nažalost, posle dva sata konstatovana je smrt – objasnio je izvor.

– Nekoliko prolaznika pokušalo je da pomogne nesrećnom dečaku, a njegovi deda i baba su bili sve vreme tu.

Kako su ispričali stanari zgrade na Paliluli i očevici nesreće, sve ih je uplašio stravičan prasak.

– Jako je puklo nešto, a onda sam čuo jaukanje i kuknjavu. Pogledao sam kroz prozor i video dete da nepomično leži na pločniku. Oduzeo sam se jer u zgradi ima mnogo dece i odmah sam znao šta se dogodilo – kaže stanar višespratnice.

Nakon što je vozilo Hitne pomoći odvezlo dete, majka je ostala ispred zgrade sa dečakovim dedom.

– Žena koja živi u ulazu pored čekala je taksi kada je videla dečakovu majku kako plače i čupa kosu i ponavlja jednu rečenicu: “On je pao, on je pao.” Žena im je ponudila prevoz do Urgentnog centra – pričaju stanari zgrade i dodaju:

– Dečakova baba bila je sudski veštak mnogo godina. Kad je došla lekarska ekipa, baba je rekla nešto od čega su se svi zaledili: “Nećete moći da ga oživite, nema nikakvih znakova života.”

Prema rečima očevidaca, prva je u pomoć pritekla lekarka iz obližnjeg doma zdravlja.

– Kada je dete palo, malo ljudi je priteklo u pomoć. Prva je dotrčala doktorka iz obližnjeg doma zdravlja. Fiksirala mu je vrat i učinila sve što je bilo u njenoj moći do dolaska Hitne pomoći – objašnjavaju očevici.

Izvor: Blic

3-godišnjak sa neograđenog igrališta istrčao na put i poginuo na licu mesta kada je naleteo maloletnik u BMW-u

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

38 Shares
Share via
Copy link