Magazin

Dečaci namamili pedofila preko društvenih mreža, pa ga nasmrt pretukli

Policija u Novom Južnom Velsu uhapsila je tinejdžera (17), a protiv još dvojice sedamnaestogodišnjaka je podignuta optužnica zbog sumnje da su nasmrt pretukli Petra Kileja (56).

Telo muškarca pronađeno je 2. februara u žbunju u jednoj ulici u australijskom gradu Bruliju sa brojnim povredama glave i lica, a policija je ove nedelje uhapsila trojicu tinejdžera zbog sumnje da su počinili ovaj zločin, prenosi The New Daily.

Kako prenose lokalni mediji, veruje da su dečaci stupili u kontakt sa Petrom preko jedne poznate internet dejt- aplikacije, a nakon dopisivanja ugovorili su sa njim sastanak.

– Osumnjičeni su sa žrtvom komunicirali putem jedne poznate aplikacije za upoznavanje. Zaplenjeni su mobilni telefoni i kompjuteri, a istraga bi trebalo da pokaže u kom smeru je tekla ta komunikacija – saopštili su policijski zvaničnici.

Veruje se, naime, da su dečaci namerno namamili Petra jer su verovali da ga privlače mlađi dečaci i da su ga zato pretukli nasmrt.

– Istraga će pokazati da li je u pitanju homofobija ili nešto drugo. Proverava se i da li je u pitanju možda zločin iz koristoljublja – dodali su zvaničnici.

Porodica nesrećnog muškarca u šoku je zbog svega što se dogodilo.

Kako navode mediji, uhapšeni dečaci nisu od ranije poznati policiji.

Silovatelji i pedofili u Rumuniji idu na doživotnu robiju

Izvor: Telegraf

116 Shares
116 Shares
Share via
Copy link