Magazin

SRAMNO: Dečaci u Čelarevu puškom gađali ptice u gnezdu! (FOTO)

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije objavilo je šokantne fotografije na kojima se vidi kako tri maloletna dečaka gađaju puškom pticu koja se nalazi u gnezdu.

Naime, kako stoji u saopštenju, u pitanju je mesto Čelarevo u Bačkoj Palanci, a na slikama se jasno vidi kako dečaci pokušavaju da nanišane gugutku.

Oni su prekinuti dok su ciljali u jadnu pticu, a iz Društva upozoravaju da će i oni i njihovi roditelji sledeći put ovako nehumane postupke morati da objašnjavaju policiji lično.

– Kupite deci knjige i dvoglede, a ne puške. Puškama se priroda ne upoznaje, već zastrašuje i ubija. Pokažite im ljubav i dobrotu. Naučite ih da razumeju i štite slabije od sebe. Ova tri dečaka danas i prethodnih dana pucala su na ptice u Čelarevu. Prekinuti su dok su ciljali gugutku na gnezdu. Sledeći put oni i njihovi roditelji ove gnusne igre moraće da objasne policiji – navodi se na njihovoj Fejsbuk stranici.

Komentari ljudi nisu izostali, a mnogi su apelovali da dečaci treba što pre da odu kod pedagoga, kao i da je trebalo odmah da se prijave policiji.

Podsećamo, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije je nedavno objavilo vest koja je zgrozila Srbiju, a isto se tiče ugrožavanja ptica.

Naime, nepoznata letelica nadletala je Specijalni rezervat prirode Uvac i tom prilikom zbog uznemiravanja u vodu su upali mladi supovi.

Tri su pronašli i na bezbedno smestili čuvari prirode dok su tri supa uginula tom prilikom.

Da li je Željko Mitrović ubio mladunce beloglavih supova na Uvcu? (VIDEO)

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

62 Shares
Share via
Copy link