Koronavirus Srbija

Doktorka Darija o žurkama na Sajmu: To je ljudski, ali akohol ne sme

U Srbiji je prema poslednjim informacijama u Srbiji je trenutno 2200 osoba zaraženovirusom Covidom – 19. U poslednja 24 sata, testirane su 1192 osobe, od kojih je 292 pozitivno.

Nažalost, od posledica virusa preminulo je još sedam osoba, čime je ukupan broj žrtava povećan na 58, saopštili su na redovnoj konfrenciji epidemiolog Predrag Kon i doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Novinari su želeli da čuju komentar stručnjaka u vezi sa snimkom iz privremene bolnice na beogradskom Sajmu, na kom se vide pacijenti zaraženi virusom korona dok se opuštaju uz muziku i pesmu.

“Informacija koju ste izneli, da pokušavaju da organizuju svoj boravak tamo na taj način, to je ljudski i razumljivo”, odgovorila je danas tokom obraćanja javnosti doktorka Darija Kisić Tepavčević na pitanje o snimcima sa Sajma koji su se pojavili na društvenim mrežama.

Ona je dodala da su to osobe dobrog zdravstvenog stanja, koje čekaju prvi ili drugi negativan nalaz do puštanja kućama.

“Kao što smo više puta govorili, privremene bolnice sajamskog tipa jesu namenjene onima koji se osećaju dobro, ali sa ciljem da se čuvaju njihove porodice, kako ne bi došlo do novih infekcija. Drugim rečima, tamo su da bi se čuvale zaraze”, dodala je doktorka Kisić Tepavčević.

Usledilo je dodatno pitanje o tome da li je dozvoljeno unošenje alkohola u privremene bolnice, poput one na Beogradskom sajmu.

Odgovorila je kratko:

“Odgovor vam je jasan. Naravno da nije”.

Svima onima koji kukaju i kmeče što Sajam nije Šeraton

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

173 Shares
173 Shares
Share via
Copy link