Svet

Skandal drma Dansku, političar i poslanik (28) se hvalio vezom sa devojčicom (15)

majk-fonseka
Instagram/mikevillafonseca

Majk Fonseka (28), član danskog parlamenta, postao je predmet kontroverze nakon što je obelodanio vezu sa 15-godišnjom devojčicom.

Odmah nakon toga Libaralna stranka, čiji je Fonseka bio član, oštro je reagovala predvođena premijerom Larsom Lokeom Rasmusenom, koji je zahtevao njegovo isključenje iz stranke.

Fonseka je, nakon Rasmusenove izjave, odlučio da uzme “kraće bolovanje”.

Pre odlaska u izjavi za danske medije tvrdio je da je njegova “veza s maloletnicom potpuno zakonita”, da se vole, i da imaju podršku roditelja devojke, sa kojom sada stanuje, piše 24sedam.rs.

U skladu sa kodeksom ponašanja Liberalne stranke, kojoj je Fonseka pripadao, zabranjeno je da punoletna osoba bude u vezi sa osobom mlađom od 18 godina.

Portparolka stranke Monika Rubin uporedila je ovu vezu sa pojmom “gruminga”, opasnog postupka koji je nedavno postao nezakonit u Danskoj.

– Gruming je proces u kome nasilnik gradi odnos sa detetom sa ciljem da dete (prividno dobrovoljno) učestvuje u aktivnostima koje će zadovoljiti nasilnika. Izraz se koristi da se opiše manipulaciju detetom koju sprovodi seksualni prestupnik – objasnila je Rubinova u svojoj objavi na Fejsbuku.

Roditelji 15-godišnje devojčice su se oglasili, ali su zahtevali da ostanu anonimni, izjavivši da su svesni da su se stvari “desile malo rano”, ali da imaju poverenje u svoju ćerku i Fonseku.

Ipak, ističu da je cela situacija teško pogodila njihovu porodicu, posebno njihovu ćerku, koja je uplašena i zabrinuta.

Nakon što je napustio Liberalnu stranku, Fonseka je izrazio interesovanje za tri druge stranke, ali su ga one odbile.

Pedofil koji je pobegao iz suda u Banjaluci pojavio se pred TV kamerama i šokirao sve izjavom

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link