Film Magazin

I posle 38 godina smejemo se vicu Bate Stojkovića (VIDEO)

Legendarni srpski glumac Danilo Bata Stojković ostavio je neizbrisiv trag u istoriji jugoslovenskog filma i pozorišta. Njegove replike su među najcitiranijim, prepričavaju se i danas i izazivaju jednako oduševljenje.

Među njima je i insert iz filma “Idemo dalje” koji je 1982. godine režirao Zdravko Šotra, a gde Bata priča legendarni vic.

U ovom filmu igraju i ostale glumačke legende koje više nisu sa nama: Bata Živojinović je bio u koži Nemca Šopenhauera, Dragan Nikolić igrao mladog učitelja– partizana, a Bata Stojković druga Božura – upravnika škole.

Priča je, u stvari, dečje sećanje i pamćenje jednog vremena koje je ostavilo duboke tragove u ranjivim mladim dušama čitavih pokoljenja.

Najviše humora u ovoj drami izazvao je upravo Danilo Bata Stojković i to u čuvenoj sceni kada đacima pokušava da ispriča vic u želji da ih oraspoloži, piše b92.

Vic započinje stereotipnim nabrajanjem: “Bili jednom u jednom avionu jedan Englez, jedan Bugarin, jedan Francuz i jedan Srbin…”, započeo je Bata ali je odmah sa početka prešao na zaključak.

“Ja sad ne znam kako je to bilo, samo na kraju Srbin je bio najpametniji i sve je nadmudrio”, objasnio je poentu šale.

Italijani su imali Tota, Francuzi Fernandela, svet Čaplina, a Srbi – Miju i Čkalju

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

25 Shares
Share via
Copy link