Srbija

Ova žena mogla bi da bude ključni svedok u slučaju dečaka ubice sa Vračara

ubica-vracar
Foto: Privatna arhiva, Petar Aleksić

Tokom istrage slučaja masovnog ubistva u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u kojoj je 3. maja K. K. (13), kako se sumnja, ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica, ispitani su otac V. K. (47) i majka M. K. (46), a kako se navodi, u Višem javnom tužilaštvu biće ispitan i ključni svedok – dadilja.

– Majka je na saslušanju u policiji, između ostalog, navela da je sa K. K. vreme provodila i dadilja, koja je brinula o njemu.

Istraga veruje da će njenim saslušanjem mnogi dodatni detalji iz života dečaka biti poznatima organima istrage, ali ono što je najvažnije je da dadilja otkrije kakav je zaista bio odnos majke i oca prema dečaku i obrnuto.

Ta žena je inače čuvala K. K., ali i njegovu sestru.

Dakle, ono što je najvažnije za istragu, ponavljam, u ovom trenutku je da se utvrdi kakav je odnos bio u kući i da li je dečak eventualno nekim ponašanjem ukazivao na to da može da počini zločin – rekao je za Telegraf sagovornik iz istrage.

Podsetimo, tokom protekle nedelje, Više javno tužilaštvo u Beogradu (VJT) preuzelo je pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv majke dečaka.

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca.

– Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica – naeli su u saopštenju VJT.

Po prijemu izveštaja, spisi predmeta su dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu radi spajanja sa predmetom u kom se u tom tužilaštvu vodi istraga protiv V.K., oca maloletnog K.K. zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti, imajući u vidu da između krivičnih dela koja im se stavljaju na teret postoji međusobna veza i delimično isti dokazi, te je celishodno da se vodi jedinstveni postupak.

M. K. i V. K. otac i majka dečaka K. K. (13) prvi put su se javno oglasili 22 dana nakon počinjenog masakra.

„Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak.

On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rešenju Višeg suda zbog krivičnog dela – teško delo protiv opšte sigurnosti. On je saslušan u Višem javnom tužilaštvu i negirao je delo.

Pritvorenik V. K. nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Majka dečaka ubice sa Vračara u policiji odgovarala na ovih 10 pitanja, jedno je ključno!

47 Shares
Share via
Copy link