makeup_maybelline_imena
maybelline.com
Lifestyle

Da li znate kako su najveće kozmetičke kuće dobile imena?

Verovatno znate koji vam proizvod od kog kozmetičkog brenda odgovara,  na primer puder Maybelline, Nyx karmin, krema Nivea, šampon Pantene i slično? Da li ste se ikada zapitali kako su ti brendovi dobili imena i šta se krije iz imena?

Sajt Mybreast.com uradio je ozbiljno istraživanje o ovoj temi, te je vreme da saznate kako su najveće kozmetičke kuće dobile imena.

Maybelline

Istorija ovog imena počinje kada je osnivač Tomas Vilijams pomogao svojoj sestri Maybel da impresionira muškarca koji joj se dopadao, tako što će ugljenik u prahu u vazelin, kako bi uz njegovu pomoć istakla obrve i trepavice. Trik je upalio, a ime je nastalo od imena Maybel i vazelina!

Nivea

Ovo ime je nastalo zbog same kreme – bela boja kreme podseća na sneg, a izvedena je od latinskih reči nix, što znači sneg i nivis, što znači od snega.

nivea_nega_ime
nivea.com

Shiseido

Ovo ime je odabrao Arinobu Fukuhara, koristeći reči iz drevnog kineskog napisa I Ching. Sufiks Du znači kuća, a shi sei znači tamo gde je sve rođeno. U prevodu celo ime znači kuća u kojoj je sve rođeno.

Nyx

Ova kozmetička kuća ime je pozajmila od starogrčke boginje noći – figure toliko moćne u svojoj lepoti u uticaju, da se nje, sudeći po mitovimam, i sam Zevs plašio.

MAC

Ova kompanija koja je nastala u Torontu, osnovana je iz želje da se stvori šminka koja će dobro izgledati na umetničkim fotografijama, tako da je ime Mac zapravo akronim od Makeup Art Cosmetics.

Pantene

Ovaj brend proizvoda za negu kose ime je izveo iz jednog od osnovnih sastojaka šampona – pantenola.

Lancôme

Ime ovog brenda parfema i kozmetike inspirisano je ruševinama francuskog zamka La chateau Lancosme, a zlatna ruža koja je korišćena kao simbol, nastala je po uzoru na ruže koje su rasle u tom području.

avon_ime_sminka
avon.com

Avon

Ovaj brend prvobitno je bio poznat kao The California Perfume Company, a veruje se da je osnivač Dejvid Mekonel zanesen lepotom engleske pijace Stratford upon Avon prilikom jedne posete, te je tako i odabrao ime za svoju kompaniju u razvoju.

Pročitajte više o kozmetici

 

Luftika

Share Tweet Share Share Follow