Magazin Srbija

Čuo sam užasan razgovor na Kopaoniku i na šta smo sve spremni zbog para

Od kada je počeo zimski raspust srpske planine vrve od gostiju, koliko i zdravstvene ustanove od kovid pacijenata. Precenjini smeštaji nisu odvratili skijaše da se upute na omiljene ski staze, a kako će tek pandemija.

Redakciji portala Nova javio se čitalac (ime poznato redakciji) koji je doživeo vrlo neprijatnu i zabrinjavajuću scenu u jednom hotelu u centru Kopaonika.

“Sedeo sam sa porodicom na doručku u sklopu ponude hotela, a za stolom pored nas bila je četvoročlana porodica. Majka i otac su često kašljali, ali to nas nije zabrinulo, sve dok čoveku nije zazvonio telefon i dok nismo čuli konverzaciju koja se odvijala preko telefona: ‘Ne, nemam više temperaturu, ali već 5 dana mi je loše. Malaksao sam, ali čekamo još sutra da deca izvozaju časove skijanja da nam ne propadne to, pa ćemo se testirati čim se vratimo u Beograd’”, ispričao je čitalac.

To nije bio jedini sumnjiv slučaj koji je zatekao za vreme svog kratkog boravka u hotelu.

“Kada sam došao na recepciju da se odjavim, drugi recepcionar je pitao svog klijenta kako je danas i da li mu je bolje, a on mu je odgovorio da još uvek nema snage. Istina, nije lepo prisluškivati tuđe razgovore, ali u ovakvim situacijama se sigurno celi pretvorimo u uvo i nemoguće je ne čuti šta neko ko kašlje priča u doba pandemije. Ovo je samo loš primer našeg mentaliteta, kom je bitnije da se pojavi u poznatom hotelu na Kopaoniku u sred raspusta, nego da sačuva zdravlje sebe, svoje porodice i ostalih ljudi”, požalio se naš čitalac.

Ski sezona na Kopaoniku je u toku, a zabeležene su ogromne gužve – izgleda da nikoga nije briga za virus.

Uprkos tome što su iz Skijališta Srbije postavili tablu na kojoj piše da je neophodno držati rastojanje, redari upozoravaju posetioce da ga poštuju, retko ko obraća pažnju na to.

Boreći se za živote građana, u Srbiji je preminulo više od 70 lekara, a od početka pandemije, prema zvaničnim podacima, više od tri i po hiljade ljudi u celoj zemlji.

Opušteno na Kopaoniku, kao da nije pandemija, a malo pivo ne košta 600 din. (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Nagradno pitanje je: po čemu se ovaj čitalac koji se žali ponaša odgovornije od te (nesumnjivo grEšne) porodice – vi ste svoju svesno izložili riziku takvih.. šta, kao nije bilo to jasno kad ste se rešili da krenete tamo??

74 Shares
Share via
Copy link