Magazin Svet

Crnogorcu je posle bezbrižnih 17 godina, zemljak iz Tuzi obio auto usred Amerike

Njujork policija
Ilustracija, Foto: Pixabay

Živimo u svetu u kojem je kriminal uzeo maha, pa nije nikakva vest da su vam obili automobil, posebno ako živite u megapolisu poput Njujorka.

Međutim, Crnogorac poreklom iz Gusinja, sada ponosni stanovnik Menhetna, ipak se neprijatno iznenadio kada je otkrio da mu se desio ovakav peh i da su mu opljačkali vozilo.

Kako kaže za portal „Fokus Press„, nikad mu se to nije desilo u 17 godina, koliko živi u ovom velikom gradu.

Nikad, sve dok se u komšiluk nije doselio njegov zemljak iz Tuzi, sa kojim je mislio da će ponekad popiti kaficu.

Zemljaka odao snimak sa kamera

– Pre tri nedelje se u mom komšiluku zaposlio jedan naš zemljak poreklom iz Tuzi. Čuo sam bio da je još neko iz Crne Gore zaposlen u susednoj zgradi i drago mi je bilo.

Nadao sam se da ćemo povremeno izaći na kafu i družiti se. Bio sam u velikoj gužvi i nisam stigao da ga upoznam sve do pre tri dana – priča Gusinjanin, čiji je identitet poznat redakciji „Fokus Press-a„.

U nedelju ujutru se uverio da kriminal u Njujorku uzima maha i da se lopovi više ne plaše kada se alarm na automobilu uključi.

– Moj automobil je bio obijen i stvari koje su se nalazile unutra su ukradene. Na video-snimcima sa zgrada videli smo da je lopov taj „posao“ rutinski odradio, a kada se uključio alarm na automobilu, uopšte nije bio uplašen. Pokrao je sve što je našao unutra i udaljio se.

Na osnovu video-snimaka sa kamera smo ga našli. Upravnik zgrade nam je pokazao snimke i videli smo da je naš „zemo“, koji je radio kao portir, u ranim jutarnjim satima uzeo alat iz te zgrade i obio moj automobil. Bilo mi je drago što smo našli lopova, a istovremeno i krivo što je iz naših krajeva – kaže ovaj čovek.

Gorko iskustvo u „zemlji mogućnosti“

Kaže kako, u pomenutoj zgradi rade još tri čoveka iz ovih krajeva, a on misli da je lopov znao čiji automobil obija.

– Međutim, izgleda da mu nije prvi put da krade. Nakon što je otkriven, vratio mi je gotovo sve stvari koje je ukrao.

Ipak, ostalo je gorko iskustvo da u zemlju koja nam pruža sve mogućnosti da na pošten način radimo i zaradimo, ima i onih koji vrebaju okolo šta će da ukradu – kazao je Gusinjanin.

Nakon ovog incidenta, Tuzanin više ne radi u zgradi u kojoj je bio privremeno zaposlen.

Izvori: Fokus press, Kurir

2 Crnogorca obaraju rekord u izležavanju, leškariće bar 117 sati za nagradu od 350€

Share via
Copy link