Magazin Putovanja

Cene ležaljki u Crnoj Gori od 5 do 20 evra

Cena ležaljki u Crnoj Gori ovog leta nije se puno menjala.  Ukoliko se odlčuite za letovanje u Crnoj Gori na tom delu jadranske obale očekuje vas 330 kupališta, koja su zakupljene od JP Morsko dobro, što znači da ćete za boravak na njihovim boljim polovinama morati da platite korišćenje ležaljki i suncobrana.

Novim zakonom regulisano je, naime, da su zakupci dužni da oslobode od plažnog mobilijara 50 odsto kupališta i da taj prostor jasno i vidljivo označe. Naravno, najatraktivniji deo svake od 330 zakupljenih plaža zauzet je mobilijarom čije rentiranje ove sezone košta uglavnom isto koliko i ranije.

Ko želi da boravi na tom delu plaže, dakle, mora da plati korišćenje ležaljki i suncobrana koje se rentiraju u paketu.

Cena kompleta od dve ležaljke sa suncobranom na većini plaža u Crnoj Gori kreće se od 5 do 20 evra (ne računajući nekoliko mondenskih kupališta u blizini Svetog Stefana i hotelske de lux plaže), pri čemu se ova najjeftinija opcija može naći uglavnom samo u Baru i Herceg Novom. I to ne na pozicijama u “prvom redu”!

crna-gora-cene-lezaljki-letovanje
Pixabay

Kraljičina plaža najprimamljivija

Odnos kvaliteta ponude i cene, utisak je, svakako je najbolji na Kraljičinoj plaži kraj Čanja do koje se stiže samo morskim putem.

Početkom jula na ovoj plaži cena paket aranžmana od dve stolice sa suncobranom koštala je samo 10 evra, što je imajući u vidu da je reč o jednoj od najlepših plaža na Mediteranu koju već decenijama odlikuje najčistija voda, prilično povoljno.

Tome ide u prilog i podatak da se na susednoj plaži u Čanju dve ležaljke sa suncobranom izdaju uglavnom za istu cenu.

Ležaljke u Grčkoj do 500 evra, kafa 9 evra

Upućeni u ovaj fenomen tvrde da je cena plažnog mobilijara na Kraljičinoj plaži povoljna zahvaljujući tome što je ovo kupalište tokom leta pod suncem samo do 18 sati, te da je po osobi za dolazak na njega potrebno izdvojiti po 3 evra koliko košta cena vožnje nekim od brodića koji taksiraju na relaciji Čanj-Kraljičina-Čanj.

Zakupcima ove plaže na ruku nije išlo ni to što je i ona polovina koju su morali da oslobode od mobilijara spektakularna kao i “zauzeta”, pa se većina kupača na Kraljičinoj odlučuje da prostre peškir na onom “besplatnom delu”.

Deset evra košta rentiranje dve ležaljke sa suncobranom i u Sutomoru, kao i na većini malih plaža u barskom zalivu. Na šušanjskoj plaži rentiranje ležaljki sa suncobranom košta uglavnom pet evra, dok se na najatraktivnijoj Kraljevskoj plaži u samom Baru po toj ceni mogu iznajmiti pozicije u zadnjim redovima, dok ona bolja koštaju koliko i u Sutomoru i Čanju – 10 evra.

budva-cene-lezaljki
Pixabay

Budva najskuplja

Cena ležaljki sa suncobranom, najskuplja je, naravno, u budvanskoj opštini. Na jednoj od najpopularnijih crnogorskih plaža Kamenovo rentiranje kompleta u prva dva reda uz more košta tako 15 evra, dok su pozicije u “galeriji” 10 evra.

Za iznajmljivanje baldahina na ovoj plaži potrebno je izdvojiti 30 evra.

Slične su cene i na budvanskoj rivijeri, ne računajući naravno one na hotelskim kupalištima.

Rentiranje plažnog mobilijara je najskuplje na kupalištima u blizini Svetog Stefana. Na plaži Crvena glavica nadomak ovog mondenskog letovališta, recimo, iznajmljivanje ležaljki košta 25 evra, s tim što se u paketu dobija i flaša vode.

U Bečićima cene “kompleta” kreću se od 8 do 15 evra, naravno, ne računajući aranžmane na hotelskim kupalištima…

Cene plažnog mobilijara nešto iznad proseka su i u Tivtu.

Na plaži Kalardovo, recimo, iznajmljivanje kompleta ležaljki na najboljim pozicijama košta od 18 do 12 evra dok su one na nešto manje atraktivnim položajima 8 evra.

Na tivatskoj plaži Movida rentiranje kompleta ležaljki na dan košta 20 evra.

Na plaži La Roche cena “kompleta” je 20 evra bez obzira na razdaljinu od vode, dok se uživanje u baldahinima naplaćuje 60 evra, a uz to se dobije flaša vode i tanjir voća.

Na Jazu je cena para ležaljki sa suncobranom 10 evra.

Na hercegnovskoj rivijeri cene mobilijara su, uglavnom, na nivou prošlogodišnjih što znači da se komplet od dve ležaljke sa suncobranom kreće uglavnom od 5 do 10 evra.

Grčka, Hrvatska i Crna Gora: Evo kakve su cene smeštaja, hrane i pića

Share via
Copy link