Balkan Vesti

Cetinje sahranjuje žrtve masakra, oproštaj neutešnog oca od dece i supruge lomi srce (FOTO)

Natasa i deca, Cetinje

Cetinje je posle stravičnog masakra zavijeno u crno. Danas (14. avgust) su sahrane i opela za mrtve a novine su preplavljene pretužnim čituljama kojima se oni koji su preživeli opraštaju od svojih najmilijih.

Očekivano, ona koja stvarno lomi srce na pola je poslednja poruka koju svojoj supruzi piše Miloš Martinović kome je Vuk Borilović ubio i dva sina (jedan osam i jedan 11 godina)

Miloš se najpre oprostio od supruge Nataše.

–  Hvala ti za sve što si uradila za Mašana i Marka. Pokušala si da ih spasiš od ološa koji vas je ubio ni krive ni dužne. Borila si se cijeloga života za njih i sada ste opet zajedno – piše u čitulji koju je objavio neutešni čovek.

Poruka kojom se oprostio od svojih mališana slama srca.

– Moji Anđeli. Dolazim brzo kod vas. Čekajte me i volim vas – napisao je Miloš.

Umrlica, Cetinje
Foto: Pobjeda

Samo sat vremena nakon sahrane Nataše Pejović Martinović i njenih sinova biće sahranjen i njihov kum Milan Mitrović koji je krenuo da im pomogne. Goran Đurišić, ujak ubice Borilovića, koji je nastradao pokušavajući da obuzda pomahnitalog sestrića biće sahranjen na Gradcu. Tročlana porodica Drecun biće sahranjena u 16 časova u selu Ljubostinj.

Čitulje, Cetinje
Foto: Pobjeda

Na Cetinju je jutros u 10 sati održana komemoracija tragično nastradalim sugrađanima u masakru koji se dogodio u petak. Komemoraciji su prisustvovali rodbina i prijatelji pobijenih Cetinjana, predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Dritan Abazović, gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković…

Komemoracija, Cetinje
Foto: Lazar Ružić

Vuk Borilović, podsetimo, ubio je 10 sugrađana u petak, a ranio njih šest pre nego što je i sam ubijen. Pucnjava je prema navodima medija trajala duže od 45 minuta.

Tokom krvave drame iz lovačke puške nasumično je pucao u podstanare, komšije, zatim ekipu Hitne medicinske pomoći i pripadnike policije koji su došli na messto pucnjave, ali i prolaznike.

Obdukcija je pokazala da je imao barem pet ulaznih rana, a balističari i patolozi će dati ocenu iz kojih oružja je Borilović pogođen i koje su rane bile smrtonosne.

Izvor: Kurir, Mondo, dan.co.me

Na Cetinju zbog masakra strahuju od krvne osvete, Vukove žrtve bile usko povezane

OGLAS

99 Shares
Share via
Copy link