Magazin Srbija

Supruga mu rekla da ga ostavlja, on je pretukao pa otišao na posao: Detalji nasilja direktora Centra za socijalni rad

Danijel Živanović
Foto: društvene mreže

Vršilac dužnosti direktora Centra za Socijalni rad u Velikom Gradištu Danijel Živanović (37) uhapšen je zbog nasilja u porodici i određeno mu je zadržavanje od 48 sati. Živanović se sumnjiči  da je tukao svoju suprugu I. J. (27), njenu majku i brata.

On je osumnjičen za nasilje u porodici i određen mu je pritvor do 30 dana zbog bojazni da može u kratkom vremenskom periodu da ponovi krivično delo ili da ometa postupak uticajem na oštećene i svedoke.

Prema nezvaničnim informacijama, Živanović je juče, pre posla fizički nasrnuo na svoju suprugu I. J. (27) jer mu je ona navodno rekla da ga ostavlja i s njihovim detetom se vraća kod svojih roditelja u jedno selo u okolini ovog grada.

– Navodno, supruga je Danijelu, pre nego što je otišao na posao, saopštila da će ga napustiti zbog problema u braku. On se tada razbesneo, počeli su da se svađaju, vikao je na nju i vređao je, a onda ju je nekoliko puta udario po glavi, ruci i grudima. Pošto je pretukao ženu, otišao je na posao – priča izvor upoznat sa slučajem i nastavlja:

– Kada se vratio kući u popodnevnim satima, tu je zatekao taštu i šuraka, pa je počeo da se svađa i s njima. Taštu je više puta udario u glavu iznad desnog oka, a potom je nasrnuo i na šuraka, koji je pokušao da zaštiti majku. Svi oštećeni su pregledani i konstatovane su im lake telesne povrede.

Neko od ukućana je, kako saznajemo, tada pozvao policiju, te je patrola stigla i uhapsila direktora Centra za socijalni rad.

– Supruga osumnjičenog Danijela odlučila je da ga napusti jer je i ranije bio nasilan, ali ona to nije prijavljivala policiji. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, posle čega će biti ispitan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu – kaže izvor i dodaje:

– Inače, Živanoviću je izrečena i mera zabrane prilaska i komunikacije sa svim oštećenima, ženom, taštom i šurakom. Za krivično delo nasilje u porodici zaprećena je kazna od tri meseca do tri godine.

Da stvar bude gora, u momentu kada je Živanović nasrnuo na suprugu i njene rođake, u kući je bila i njihova beba.

– Dete je samo bilo u istoj kući, ali ono nije zadobilo nikakve povrede, niti za sada ima indicija da je žrtva nasilja – dodaje naš sagovornik.

„Poznat je kao problematičan“

List Kurir navodi da je uhapšeni direktor „od ranije poznat kao problematičan“.

– Svi u gradu znaju kao konfliktnu ličnost. Navodno, u prošlosti se tukao i svađao na javnim mestima – priča izvor Kurira.

Meštani Velikog Gradišta dodaju da su šokirani hapšenjem direktora CZSR.

– Zaposlen je u instituciji koja treba da štiti žrtve nasilja, a vidite kako se on ponaša. Svi u gradu su šokirani i zgroženi zbog hapšenja. Ukoliko se ispostavi da je tačno da je i ranije tukao ženu, ovo je za svaku osudu – kažu meštani.

Hiljade priča se širi mrežama, žene objašnjavaju zašto nisu prijavile nasilje

Izvor:Blic

82 Shares
Share via
Copy link