Magazin

Prihvatni centar za migrante u Šidu: Nije bilo nikakvih incidenata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je hitnu upotrebu Vojske Srbije „radi zaštite bezbednosti građana Šida od migranata“. Kako je objašnjeno vojska će obezbeđivati tri kolektivna centra za smeštaj migranata u okolini Šida, “iz dodatne predostrožnosti”, a zbog većeg broja migranata u tom području, navode u Komesarijatu za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Iz Prihvatnog centra u Šidu za N1 kažu da nikakvih incidenata u prethodnom periodu nije bilo.

– Policija je došla u jednom slučaju zbog svađe dva muškarca, policija je to rešila tako što je jedan muškarac izmešten u drugi centar zbog njihove svađe, osim tog slučaja, između migranata i migranata i ne daj Bože lokalnog stanovništva ništa nije bilo.

Ovo je miran porodični centar i ništa se značajno nije dešavalo.

Od perioda uvođenja vanrednog stanja ponosni smo na ponašanje migranata, veoma su se odgovorno ponašali po pitanju epidemiološke situacije, ta praksa je dala rezultate i pretpostavljam da je današnja odluka predsednika jedna od mera predostrožnosti da se ta dobra praksa i nastavi – rekao je Nikola Sakan.

Da u centru nije bilo incidenata za N1 navodi i migrant iz Avganistana Musa Hotak. Kaže da mu je, kada je bio u Šidu, policija pokazala snimak i pitala da li poznaje čoveka koji je na tom snimku.

Meštani Šida sa kojima su novianari razgovarali navode da sa migrantima nisu imali problema.

– Ja nisam imao problema sa njima, oni se jave, čak su išli, dosta migranata i u crkvu. Kad se vidimo jako se lepo ponašaju prema nama, poznaju nas.

– Već su razvaljivali, ništa mi ne uzmu, samo razvale vrata, pokvare bravu, malo izblatnjave. Ja nisam nikom prijavio, šta bi se desilo, jedno obijanje više, jedan problem, nije to neki problem nego neprijatnost.

– Vojska je naša pa neka je, nek budu tu, njih ima 700 na Principovcu, pet momaka se brine o njima, nerealno je to.

– Ja nemam problema sa njima, sad dal ima neko to ne znam – ispričali su meštani za N1.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je upotrebu dela snaga Vojske Srbije na teritoriji Opštine Šid radi pružanja pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova u obezbeđenju centara za azil i prihvatnih centara.

On je rekao da se nakon otvaranja kampova, koji su bili u potpunosti zatvoreni tokom vanrednog stanja u Srbiji, dešavaju sitne krađe i neovlašćeni upadi na posede, zbog čega se građani osećaju nebezbedno.

Francuski Figaro: Vučić koristi koronu da bi se prikazao kao spasitelj nacije

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
99 Shares
Share via
Copy link