Srbija

Sabor trubača u Guči počinje u petak, cene smeštaja variraju – od 30 do 60 € za noć po osobi

guča
Printscreen

Još samo nekoliko dana do početka festivala u Dragačevu.

Sabor trubača u Guči počinje u petak, a da ovoj manifetaciji godine ne mogu apsolutno ništa najbolje pokazuje i velika zainteresovanost posetilaca da tokom trajanja Sabora nađu smeštaj u ovoj dragačevskoj varošici.

Cene variraju, od paprenih do onih pristupačnijih.

– Cene u hotelskom smeštaju za dane sabora kreću se oko 4800 dinara sa doručkom dok je zakup čitavog apartama u toku trajanja manifestacije oko 800 evra ali u kom može prespavati nekoliko odraslih osoba, dok se cene u privatnom smeštaju kreću od oko 3000 dinara za jednu noć po osobi – kaže jedan od meštana koji svoju kuću izdaje tokom trajanja Sabora.

Osim što su unpared popunjeni skoro svi smeštajni kapaciteti u centru varošice, velika potražnja vlada i za prenoćištem u okolini Guče. Meštani dragačevskih sela spremni su da dočekaju goste iz svih delova sveta.

– Domaćinstva u okolini su uveliko popunjena i traži se krevet više. Mi raspolažemo sa oko 1,500 ležajeva koji se u toku saborskih dana mogu naći u Guči. Takodje, i u Guči imamo dva hotela, to su hotel Nordik i Zlatibor čiji su svi smeštajni kapaciteti rasprodati početkom godine – rekla je Aleksandra Mitrović direktorka TO Dragačevo.

Ona dodaje da su svi u Guči već spremni za ovogodišnji Sabor trubača u Guči, koji sa sobom nosi i određene novine.

– U predsaborskim danima imamo dva koncerta Aca Pejovića i Aleksandre Prijović koji će najaviti sam sabor koji traje od petka do nedelje. Ove godine, za najveću trubačku feštu vlada rekordna zaiteresovanost da mi jednostavno i ne možemo da odgovorimo na sve zahteve posetilaca – dodaje Mitrovićeva.

Domaćin ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči je prsoslavljeni odbojkaš i reprezentativac poreklom iz Dragačeva, Željko Tanasković. Program je kao i svake godine bogat, ispred Kulturnog centra pod nazivom “Narodna tradicija”, a nakon toga nastavlja se na glavnoj pozornici, na stadionu gde će nastupiti najveće zvezde ovog instrumenta.

– Ono što mi očekujemo od ovogodišnjeg sabora, svakako je da oborimo rekord po broju poseta u odnosu na prošlogodišnji sabor. Očekujemo u našu varošicu stigne preko 100.000 saboraša kako iz svih krajeva Srbije tako sa čitavog Balkana i država Evrope – ističe Milija Milenković isrped Saborskog odbora.

Izvor: RINA

Komšije u neverici gledaju poruku Novosađanke nakon Exit-a: “Celu noć smo na đavi, a danju spavamo”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link