Magazin Srbija

Svi bi u turističke centre pa šokirani što je čaj na Kopu 350 a sok na Zlatiboru 320 dinara

zlatibor-sneg
Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Ako tražite savete za jeftino putovanje ili kako da uštedite novac kada putujete, onda ste na pravom mestu. Ugostitelji će vas odrati čim pristanete na to, toliko je jednostavno.

Pri odabiru destinacije za zimovanje uzmite u obzir da su turistička žarišta često mnogo skuplja od skretanja sa utabanih staza! Pokušajte i izaberite manje poznate destinacije, ako možete.

Ako ne možete i nećete da se odreknete svog luksuznog odmora onda budite spremni da platite ceh. Tako ćete morati dobro da se otvorite s obzirom na astronomske cene čajeva na Kopaoniku, koje se kreću i do 400 dinara, a sam Kop je skuplji od Alpa.

To smo videli na računu koji je šokirao Srbiju, gde je šolja čaja naplaćena 350 dinara. Račun je razbesneo ljude jer na udarnim mestima u Beogradu čaj košta manje-više 200 dinara.

Sada stiže račun sa Zlatibora gde su cene ipak za nijansu niže, sudeći po naplaćenom iznosu. Postoje i mesta gde ćete kafu platiti i manje od 100 dinara, ali ona se ne nalaze u strogom centru. Međutim, cene sokova deluju nestvarno, a takve su i reakcija građana.

Koliko ovo košta u vašem kraju? – upitao je jedan tviteraš, koji je podelio račun iz ugostiteljske radnje unutar tržnog centra u samom centru Zlatibora. Na računu se vidi da čaj iz kafiću u ovom tržnom centru košta 280 dinara, gazirana bezalkoholna pića 320, domaća kafa 210, espreso 230, a espreso s mlekom 250 dinara.

Dakle, sprajt i koka kola koštaju 320 dinara.

Zato, u okviru svog odredišta, izbegavajte restorane i kafiće na glavnoj trasi i tražite nešto “niz trotoar”. Hrana će verovatno biti bolja i jeftinija, dok će ukusi sokova i čajeva biti identični. Jer, ponavljamo, ugostitelji će vas odrati čim pristajete na to, toliko je jednostavno.

Ako za čaj na Kopaoniku treba izdvojiti 350 dinara koliko novca je potrebno za hranu?

OGLAS

23 Shares
Share via
Copy link