Magazin Srbija

Ceca Bojković: Vlast podmuklo krila da planira 70 novih punktova za rudnike u Srbiji

ceca bojković
Foto: Facebook/Čuvari/ke vatre

Glumica Svetlana Ceca Bojković rekla  je na današnjem protestu ispred Predsedništva, da je uništenje ruralne sredine udar na opstanak nacije.

Bojković je, u obraćanju okupljenima u Ulici kralja Milana, poželela dobrodošlicu ljudima iz ugroženih krajeva Srbije koji već četiri dana kampuju ispred Predsedništva.

– Mi vas razumemo, mi vas podržavamno i stajemo uz vas u borbi za normalan i zdrav život. Setite se 1993. kada je zavladala strašna inflacija i kada i ljudi koji su imali para nisu imali šta da kupe, to je bilo vrlo neugodno (…) Da onda 1993. nije bilo naših seljaka, poljoprivrdnika – u kući su nam donosili – ne znam šta bismo mi jeli – rekla je Bojković.

Glumica je upozorila je da ako se udari na našu ruralnu sredinu koja, kako je rekla, proizvodi ono što čini naš život, onda se udara i na opstanak ove nacije.

– Prema tome, muklo se krilo od nas da ovu zemlju vlast želi da pretvori u nekakvu zemlju rudarstva, pa tu trava više ne niče, tu nema više života! Ako je tačno da se planira 70 punktova za rudnike u Srbiji, Srbije više biti neće, svi ćemo pomreti, otići i samo ne znam ko će svetlo da ugasi na kraju -rekla je Bojković.

Legedarna glumica je pozvala je okupljene da se ne daju i da se i dalje bore.

Počela protestna šetnja zbog ćutanja vlasti o Rio Tintu – veliki miting na Sretenje

 

2.6K Shares
2.6K Shares
Share via
Copy link