Novi Sad

Čarda Mačak

Ako niste ljubitelj ribe, nipošto nemojte da idete na čardu Mačak. Jer, ako jednom probate specijalitete na tom mestu, zavolećete riblja jela za ceo život. Čarda Mačak na Kamenjaru, na prilazu ka Mačkovom sprudu, idealno je mesto za hedoiniste koji žele da se sklone od gradske vreve.

carda-macak-riblji-paprikas

Riblja čorba i riblji paprikaš, spremljeni po receptima starih alasa iz tog dela Dunava imaju samo jednu manu – koliko god verno da ih opišete rečima, uživo su uvek bolji. Začinjeni sa pravom merom, riblja čorba i paprikaš se u Mačkovoj kuhinji spremaju od 3 vrste otkoštene ribe.

carda-macak-keciga

Posebno, i ne manje važno mesto na jelovniku čarde Mačak, ima pečena riba. Šaran, dimljeni šaran, som i štuka. A onda smuđ i, na kraju, njeno veličanstvo kečiga, riba koja se sve ređe nalazi na jelovnicima restorana. Sva riba je sveža, iz Dunava, i svaka kod Mačka ima svoju marinadu.

carda-macak-keciga-(1)

Na čardi Mačak služa najbolja fruškogorska vina, a za poslasticu preporučuju domaće gomboce, sladoled ili voćne kupove.

Vredna pomena je činenica da na čardi Mačak imate odnos cene i kvaliteta kakav se retko sreće. Možete rezervisati sto ili poručiti hranu za dostavu na telefon 064 1231934.

Mačak je i na našoj listi top 5 čarde u Novom Sadu.

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

162 Shares
162 Shares
Share via
Copy link