Magazin

Policija čaj od đumbira pomešala sa drogom, majka i ćerka u zatvoru provele 4 meseca

caj

Malezijka Vun Pui Connie Chung i njena ćerka San Yan Melanie Lim tokom 2021. u Australiju su uvezle 25 kilograma smeđeg čaja od đumbira, u njihovoj domovini poznatog raširenog leka za bolove koji se kod žena javljaju kod menstruacije.

Njihov plan je bio da od tog posla zarade 90 australijskih dolara.

Nažalost, nisu uspele, ali to je najmanji problem koji su doživele.

Naime, teško naoružane policijske snage izvršile su raciju u njihovom domu u Sidneju u januaru jer su službenici australijske granične kontrole ABF paketiće čaja pogrešno testirali kao amfetamin Phenmetrazine.

koni-reklama-caj
Čaj su reklamirale na društvenim mrežama

Žene su zbog toga u zatvoru provele četiri meseca, iako su vlasti bile itekako svesne problema s kvalitetom testova koji su se koristili prilikom spornog identifikovanja čaja kao droge.

“Nikako ne možemo sa sigurnošću reći da su rezultati ABF-a koji pokazuju da uzorci sadrže Phenmetrazine tačni”, napisao je u poruci forenzički policajac višoj detektivki Tari Konahan, koja je vodila celu istragu.

Međutim, ona te podatke nije prenela advokatskom timu uhapšenih Malezijki, zbog čega one nisu, čak ni uz kauciju, bile puštene na slobodu sve do maja 2021, a optužnica protiv njih odbačena je tek u avgustu. Zašto?

Zato što se sve do tada čekalo da precizniji testovi tačno odrede što se nalazi u spornim paketićima.

Pokazalo se, naravno, da je to bio čaj pa sada Chong i Lim državu tuže za odštetu.

Drama u Hrvatskoj, narkoman ostavio ćerkicu (3) u BMW-u preko noći i otišao na plažu

190 Shares
190 Shares
Share via
Copy link