Magazin Srbija Vesti

Pobuna čačanskih ugostitelja, tačno u podne otvaraju lokale u znak protesta

Nakon što je Krizni štab proglasio nove mere i ukinuo im pravo na rad zbog pogoršane epidemiološke situacije, čačanski ugostitelji danas od 10 časova okupiće se u znak protesta ispred Gradske kuće u ovom gradu. Oni su najavili da će tačno u podne otvoriti vrata svojih lokala svesni rizika da će im zbog toga biti napisane drakonske kazne.

Ugostitelji Čačka organizovali su se u Viber grupe gde su dogovorili protestni skup i otvaranje svojih kafana, kafića i restorana. Na ovaj potez naterani su, kako kažu, jer „je prevršila dara meru i država im ne dozvoljava da rade, a plate, poreze, doprinose i ostale troškove moraju da plaćaju”.

– Da li je neko dobio zvanično, pismenim putem obaveštenje da ne sme sutra da radi-nije, rekao je jedan od njih. Ukoliko ih na taj način nisu informisali o novim merama onda ne mogu ni da traže plaćanje poreza – rekao je Dragan Đačić za portal ozonpres.net.

On je sa ostalim kolegama besan jer smatra da ista pravila ne važe za sve gradove u Srbiji.

– Ja sam danas zvao prvo Ministarstvo zdravlja, oni su me uputili na Ministarstvo turizma kako bi mi objasnili zašto ne može da radi šalterska prodaja i dostava, jer prema informacijama koje imam od kolega iz Beograda i Novog Sada, tamo je to moguće – objasnio je revolt ugostitelja iz Čačka.

Jedan od vlasnika ugostiteljskog objekta kaže da u Javnim preduzećima ima najviše zaraženih, a ona rade i zaposleni u njima primaju punu platu svakog meseca. Oni, takođe, pitaju kako ne mogu da rade kafići u kojima ima 30 mesta, a marketi poput “Rode” i ” Ideje ” mogu, a tamo se okupi i do 300 ljudi u isto vreme, piše ucentrar.rs.

Zato su njih 230, koliko broji ova Viber grupa, najavili protest, a zatim i otvaranje svojih lokala. Ugostitelji se organizuju i preko ostalih društvenih mreža.

Sinoć su ugostitelji blokirali centar Beograda takođe nezadovoljni novim merama Kriznog štaba. Oni su rekli da im je „prilično dosta, da su godinu dana strpljivi i traže totalno ukidanje svih mera“.

– Iza nas ne stoji nikakvo udruženje, spontano smo izašli, nadam se da će nas izaći još i da ćemo doći sutra. Ovo sada je samo kap koja je prelila svaku meru. Imaš meru da restoran radi do 8 sati, a muzika do 5 sati. Koja je razlika da li će muzika da bude do 5 ili do 8 sati? Sve mere koje su donesene su političke, da bi izgledalo kao da država nešto radi u borbi protiv virusa – rekao je Milan Lukić, jedan od vlasnika restorana, za televiziju N1.

Ugostitelji, muzičari, fotografi protestovali u Nišu – glavni protest u Beogradu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

2.2K Shares
2.2K Shares
Share via
Copy link