Kolumne Vesti

Podigli glas, pa kurčevito podvili rep: Čačanski ugostitelji se dogovorili sa gradonačelnikom

Vlasnici ugostiteljskih objekata u Čačku nisu otvorili vrata svojih lokala u znak protesta, kako su dan ranije pompezno najavili. Oni su se u malom broju okupili ispred Gradske kuće u ovom gradu i nakon sastanka sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem odlučili su da ispoštuju mere Kriznog štaba, jer im je obećano kompromisno rešenje.

– Dobili smo obećanje da će predstavnici lokalne vlasti predati zahtev da odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata bude na lokalnom nivou, a shodno epidemiološkoj situaciji u Čačku, koja nije toliko alarmantna kao u nekim drugim gradovima. Pritom nema kršenja mera od strane ugostitelja, poštuje se ograničenje broja gostiju i nose se maske – rekao je predstavnik četvoročlane improvizovane delegacije koja je razgovarala sa gradonačelnikom.

Jučerašnje organizovanje protesta preko Viber grupa, javno kurčenje blokadom grada, najava otvaranja lokala i pobuna Čačana protiv mera ostaje za memoare Dnevnoj dozi prosečnog Čačanina.

Ova Fejsbuk stranica, zabavnog karaktera, prenosila je jutros uživo taj “nemilosrdni otpor hrabrih Čačana protiv represivnih mera”, a mogli su se videti komentari “Čačak je ustao, gde ste ostali!?”

Kako je ustao, tako je Čačak i seo. U pokislu stolicu u bašti svojih zatvorenih kafana.

Sve su se dogovorili sa vlastima, samo nisu imali gde da “zaliju” pos’o.

Čak i njihovo objašnjenje zvuči kao “jebite mene, ne nju” replika iz filma “Mi nismo anđeli 2”.

– Samo želimo da radimo uz poštovanje svih zakonskih mera, a ne bežimo ni od inspekcijskog nadzora – rekli su prkosni Čačani.

Toliko o buntu i nezadovoljstvu, kuknjavi da nemaju od čega da prežive. Zlatno je doba, svi znamo, što se folirate!? Otišao je i taj zadnji voz za Čačak.

Pobuna čačanskih ugostitelja, tačno u podne otvaraju lokale u znak protesta

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

311 Shares
311 Shares
Share via
Copy link