Srbija Vesti

4 mladića stradala u povratku sa rođendana u sebi nisu imali ni kap alkohola

FOTO: SCREENSHOT/192_RS / INSTAGRAM

Obdukcija tela četiri momka koja su poginula u teškoj saobraćajci koja se dogodila u noći između subote i nedelje u selu Jančići kod Čačka pokazala je da su svi preminuli usled preloma vrata. Takođe, kako je utvrđeno, niko od mladića nije bio pod dejstvom alkohola niti psihoaktivnih supstanci.

Podsećamo, Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20) nastradali kada se džip „suzuki vitara“ u kom su bili zakucao u drvo, pa sleteo s mosta u ambis kraj reke Kamenice u selu Jančići kod Čačka.

Nađeni su sedam i po sati nakon nezgode.

– Obdukcioni nalaz je jutros stigao i utvrđeno je navodno, da su mladići prilikom udarca polomili vratove. To je neka trenutna smrt i oni nisu imali neke vidljive povrede na sebi, možda samo nekoliko ogrebotina – kaže sagovornik lista Kurir i dodaje:

Sva četvorica mladića nisu, navodno, imala u sebi ni kap alkohola, kao ni nedozvoljene psihoaktivne supstance.  Sagovornik kaže da je vozač „suzuki vitare“ Ognjen Vasiljević imao regulanu dozvolu.

– Ognjen je ranije polagao vozački ispit, još dok je bio maloletan, tako da je u trenutku nesreće imao regularnu, pravu dozvolu – kaže on i dodaje da je možda nesreća mogla biti i sprečena da je auto u kom su bili imao vazdušne jastuke:

– Auto je stariji, ali niko ne može da se krivi, momci su bili divna bića, a istraga će pokazati šta im se desilo, pa su se njihovi životi nažalost ugasili.

Poginuli mladići iz Čačka su se u noći između subote i nedelje, nešto oko jedan sat iza ponoći, pridružili žurci koja se u organizovala u jednoj vikendici u selu Jančići. Na nju su, kako smo saznali, došli sa proslave 18. rođendana koji je u Čačku organizovala njihova drugarica.

Nedugo nakon toga, na žurci na kojoj je sudeći prema snimcima koji su se te noći pojavili na društvenim mrežama, bilo i više od stotinak mladića i devojaka, izbila je tuča. Nakon prijave, odnosno nekih sat vremena posle dolaska četvorice prijatelja, policija dolazi u Jančiće, u vikendicu, i zabranjuje organizatorima da nastave za žurkom.

– Jančići su mirno vikend naselje. Ali, vikendica u kojoj je žurka organizovana, opremljena je za takve proslave. Ozvučenje, prostor… Mnoge je privukla takva atmosfera – ispričao je za “Blic” jedan od meštana.

Nepunih pola sata nakon toga, četvorica prijatelja ulaze u auto kojim su došli i kreću natrag u Čačak.

Na mestu vozača džipa “Suzuki vitara” bio je Ognjen Vasiljević (19), na mestu suvozača Ivan Stančić (19), dok su pozadi sedeli Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20).

I posle toga im se izgubio svaki trag. Pronađeni su tek posle sedam sati. I to sasvim slučajno kada je pored potoka u koji su sleteli naišao jedan od komšija.

Grad Čačak proglasio je Dane žalosti u ponedeljak i utorak, 27. i 28. juna, zbog tragedije u kojoj su život izgubila četvorica mladića iz Čačka, saopštio je kabinet gradonačelnika Čačka.

U znak sećanja na Ognjena, Ivana, Luku i Nikolu u rodnom Čačku, ali i u Beogradu u 19 sati večeras biće organizovano puštanje belih balona na Gradskom trgu.

Izvor: Kurir, Blic

Otkriven uzrok smrti mlade Šapčanke pronađene ispred motela u Bijeljini

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

152 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap