Magazin Lifestyle Putovanja

Letovanje u Bugarskoj najjeftinije u regionu

Za letovanje u Bugarskoj i ove godine trebaće vam manje para nego za neke od popularnih destinacija u regionu. Iako Srbi ne hrle kod suseda kao što je bio slučaj pre nekoliko godina, Bugarska nastavlja da privlači turiste iz Evrope upravo zbog popularnih cena.

  • 60 dinara = 1 lev
  • S obzirom na to da se graničimo sa Bugarskom, većina turista se opredeljuje za sopstveni prevoz. U tom slučaju treba imati na umu da vam zelena karta nije potrebna, a osim pokazivanja pasoša i saobraćajne dozvole, na granici ćete morati dak upite vinjetu koja za sedam dana košta 8, a za mesec dana 15 evra.
  • Cene prehrambenih namirnica su u Bugarskoj daleko jeftinije nego u Srbiji, ali su cigarete skuplje.
  • Cene aranžmana su ubedljivo najjeftinije od svih destinacija u okruženju, pa tako u jeku sezone, tačnije u julu i avgustu autobuski prevoz i smeštaj na bazi deset noćenja možete platiti u proseku oko 170 evra.

Najpopularniji Nesebar i Sunčev Breg

Nesebar i Sunčev Breg nalaze se na poluostrvu 35 kilometara severno od lučnog grada Burgasa. Kako je Nesebar podeljen u dva dela, na stari i novi deo grada, treba istaći da je stari deo grada stavljen pod zaštitu UNESCO-a i da je svetski najpopularniji deo Bugarske.

Sunčev Breg se nalazi uz sam Nesebar, a ovaj hotelski kompleks nastao je u zaleđu preko 8 kilometara dugačke plaže. Milion turista godišnje odmara u Sunčevom Bregu, a treba napomenuti da je najpopularniji kod omladine.Srpske agencije nude i Primorsko, gradić koji se nalazi 50 kilometara južno od Burgasa koji svojom arhitekturom na malom poluostrvu definitivno opravdava svoj naziv. Pet kilometara južnije nalazi se Kiten, koje preko leta ugosti preko 50 hiljada turista i predviđen je za porodični odmor. Cene aranžmana u ovim letovalištima su nešto skuplja i iznose od 250 do 340 evra.

Zlatni Pjasci su definitivno biser bugarske rivijere, a nalaze se na 18 kilometara severno od Varne i predstavljaju najluksuznije bugarsko letovalište. Veliki broj restorana, prodavnica, klubova, dobra lokacija i blizina poznatim gradovima, ali i pregršt zabavnih sadržaja zaslužni su što cena letovanja iznosi preko 300 evra.

Najtraženije destinacije u Srbiji za leto 2018.

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share via
Copy link