Putovanja

Gasi se muzika u Budvi: Zatvaraju se “Trokadero”, “Rafaelo”, “Majami”…

Svi privremeni objekti u zoni Morskog dobra u Budvi trebalo bi da budu uklonjeni do kraja marta, što znači da će taj crnogorski grad poznat po živom noćnom životu tokom sezone gotovo ostati bez diskoteka.

Odluka crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) i opštine da se uklone otvorene diskoteke je katastrofalna, jer će od metropole turizma i grada koji je nudio najbolji letnji provod u regionu i šire, Budva postati penzionersko odmaralište, smatra jedan od zakupaca, Slaven Lekić.

Rok do kraja marta

U vreme sezone radiće samo dve diskoteke, a otvorene diskoteke Maltez, Trokadero, Ambijente, Paris, Rafaelo i Majami, biće uklonjene sa šetališta, prenosi RTCG pozivajući se na Pobjedu.

Svi privremeni objekti u zoni Morskog dobra trebalo bi da budu uklonjeni do kraja marta, a prema ugovoru, objekte mora ukloniti zakupac.

“Pored tih objekata nalaze se ili se grade hoteli sa četiri i pet zvezdica i krajnje je neozbiljno držati ovakvu ponudu u njihovoj blizini”, navode u MORT-u.

Dodaje se da je ministarstvo spremno da, ukoliko postoji interesovanje zakupaca, sa njima i opštinom nađe novu lokaciju.

Promenada od Zavale do Avale

Na lokaciji na kojoj su do sada bile otvorene diskoteke biće zelena površina, a uskoro će započeti projektovanje promenade od Zavale do Avale, koja je, kako ističu u ministarstvu, jednoj destinaciji kao što je Budva, preko potrebna.

Zakupci diskoteka su posle usvajanja plana, uz podršku Morskog dobra, podneli MORT-u inicijativu da im omogući da rade bar još ovu sezonu jer nemaju dovoljno vremena da nađu nove lokacije.

Budvanska balerina je Novosađanka

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link