Lifestyle Recepti

BRZO, LAKO, ZDRAVO: Kako uskršnja jaja ofarbati prirodnim bojama?

Od lukovice, crvenog kupusa ili borovnica možete dobiti divne nijanse za jaja, koja ćete bez bojazni po zdravlje kasnije moći da konzumirate.

Za farbanje prirodnim putem najbolje je odabrati jaja koja imaju belu ljusku.

jaja-farbana-kupusom

 

Crveni kupus se koristi za dobijanje nijanse plave boje i to na sledeći način: kupus se prelije hladnom vodom i kuva se pola sata. Zatim procedite vodu u drugu šerpu, dodajte dve kašike sirćeta i spuštajte jedno po jedno jaje.

Jaja kuvajte pola sata, a onda ih ostavite u boji da stoje još nekoliko sati, možda čak i preko noći.

Gotova jaja premažite uljem ili maslacem kako bi dobila sjaj.

farbanje-jaja-lukom

Crveni luk se koristi za dobijanje ljubičaste ili crvene boje.

Prednost bojenja povrćem je u tome što skuvano povrće možete nakon bojenja jaja i pojesti.

Praznična trpeza: Najbolji recepti za rusku salatu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link