Magazin

Brnabić: Učenici od 1. do 5. razreda u septembru ponovo u učionicama

ana-brnabic

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla da su Vlada, Ministarstvo prosvete i Krizni štab najbiliže odluci da đaci od prvog do petog razreda krenu u škole od 1. septembra.

Brnabić je rekla da se epidemiološka situacija u Srbiji popravlja, što pokazuje i 11 uzastopnih dana u kojima opada broj hospitalizovanih, kao i to što imamo više otpusta nego prijema u kovid bolnicama.

“Najbliži smo odluci da đaci od prvog do petog razreda krenu u škole od 1. septembra”, izjavila je premijerka, a preneo portal Nova.

Govoreći o vakcinama rekla je da Srbija pregovara sa nekolilko država o vakcini i da će biti među privh 20 koje će je dobiti.

“Garantujem da će Srbija biti jedna od prvih zemalja koja će dobiti vakcinu, vakcina će biti u zemlji tek kad bude potpuno bezbedna a sve protokole i dokumentaciju o fazama testiranja naši stručnjaci već danas gledaju”, rekla je Brnabić.

Zamenica direktora instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je u petak da je stručno telo Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, razmatralo svaki pojedinačni model o polasku učenika u škole, i da će se početkom sledeće nedelje izaći sa rešenjem koje će, kako je rekla, predstavljati najmanji mogući rizik po zdravlje.

Kako izgleda vanredno školovanje u Srbiji i zašto je sve češći izbor mnogih

PARTNERI SAJTA


17 Shares
Share via
Copy link