Beograd Magazin

Brnabić o uništenoj izložbi: Samo država ima pravo da upotrebi silu, niko drugi

ana-brnabic-2

Ana Brnabić, mandatarka nove vlade, komentarisala je situaciju u vezi sa uništenom izložbom strip-crteža u Zemunu.

Ona je rekla kako samo država ima pravo na upotrebu sile i niko drugi.

– Samo država ima pravo na upotrebu sile i uvođenje reda i niko drugi nema pravo da upada, uništava, preti i uvodi red na osnovu svojih sopstvenih uverenja, sviđanja ili nesviđanja – rekla je Brnabić za TV Pink.

Komentarišući sporno saopštenje koje je tim povodom objavilo Ministarstvo kulture, ona je navela da nije bila upućena u to da će Ministarstvo reagovati.

– Volela bih da smo se konsultovali, jer mislim da je Ministarstvo kulture napravilo dodatnu promociju te izložbe. Takođe, Ministarstvo je moralo da bude jasnije u tome da je upotreba sile jedino pravo države, i to u cilju zaštite života i slobode svojih građana – predočila je Brnabić.

Podsetimo da je juče održan skup podrške umetnicima čija su dela uništena na izložbi u Staroj kapetaniji. Takođe, više od 60 umetnika iz BiH u otvorenom pismu podržalo je kolege u Srbiji i osudilo napade kojima su u proteklom periodu izloženi.

Izvor: 021.rs

Brnabić kaže da vila nije vlasništvo Jovanke Broz, nego države

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

116 Shares
116 Shares
Share via
Copy link