Beograd Magazin

Brnabić kaže da vila nije vlasništvo Jovanke Broz, nego države

ana-brnabic-4

Premijerka Ana Brnabić rekla je da ona ne odlučuje o tome da li će u “Jovankinoj vili” živeti budući premijer, uz opasku da ona kao odlazeći predsednik Vlade ne odlučuje o tome.

Brnabić je navela da ta kuća nije vlasništvo Jovanke Broz već države Srbije i dodala da time što se ta kuća sređuje država pokazuje ozbiljnost.

“U ozbiljnoj državi kakva ja mislim da jesmo od 2014. čuva se, ne pušta se da propadne. To je jedna od niza kuća u koje smo uložili novac da ne bi propadale, da ne bi bile ruglo. Dobra vest je što renoviramo državnu imovinu i što ne dopuštamo da bude ruglo”, navela je Brnabić.

Podsetimo da je Nova.rs juče objavila da se vila na Dedinju u kojoj je Jovanka Broz živela više od tri decenije, renovira od prošle godine, iako se u nju decenijama praktično nije uopšte ulagalo. Sada se radovi privode kraju, a radovi bi trebalo da budu gotovi do 3. septembra. U generalnom sekretarijatu Vlade portalu Nova.rs rečeno da se vila planira za boravak budućeg premijera.

Jovanka Broz je preminula 20. oktobra 2013. godine. Ovde je živela pune tri decenije, od kada je iseljena iz svog i Titovog doma, u Užičkoj 15. Država joj je ustupila smeštaj u ovoj vili, ali u zgradu nije ulagala. Zbog toga se ona žalila na vlagu, na krov koji prokišnjava i na hladnoću.

Procene su da ovo zdanje, koje je država svojevremeno otkupila od starog vlasnika, vredi oko četiri miliona evra.

Izvor: Tanjug, 021.rs

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


165 Shares
165 Shares
Share via
Copy link