Srbija Vesti

Srpsko-crnogorsko prijateljstvo: Brnabić se nećka, Krivokapić ne odustaje od pomirenja

Srpska premijerka Ana Brnabić odbila je poziv da poseti Crnu Goru zbog proterivanja ambasadora Srbije iz ove susedne zemlje. Ona se nada da će se to pitanje rešiti u što kraćem roku, jer Srbiji, kako je rekla, puno znače dobrosusedski odnosi.

Srpski državni vrh, čini se, samo u javnosti predstavlja da želi najbolje odnose sa Crnom Gorom, ali za sada nema nikakvih poboljšanja u saradnji sa novom crnogorskom vladom.

Ani Brnabić je ovo drugi poziv da zvanično poseti Crnu Goru, ali izgleda da još uvek nema nameru da pozive i prihvati.

– Nadamo se da će to pitanje (ambasadora) moće da se reši, a u bilo kom drugom segmentu dijaloga i saradnje, Vlada Srbije i državno rukovodstvo su pokazali koliko nam znači saradnja sa Crnom Gorom u ovom trenutku – izjavila je premijerka Srbije.

Čak je i predsednik Aleksandar Vučić imao sebi svojstven komentar na ovu problematiku Ane Brnabić da prihvati poziv crnogorskog kolege. On smatra da je Ani Brnabić „nezgodno“ da ode u posetu susedima jer nema ko da je dočeka na aerodromu.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ne želi da odustane od pokušaja normalizacije odnosa dve zemlje.

– Srpsku premijerku Anu Brnabić u Crnoj Gori ima ko da dočeka, ali je pitanje da li će ona naći vremena da dođe – odgovorio je Krivokapić, prenosi Danas.

Iako je Vladimiru Božoviću, do nedavno ambasadoru Srbije u Crnoj Gori, uskraćeno gostoprimstvo zbog „mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore“, činjenice govore da je u tom trenutku Zdravko Krivokapić bio još uvek samo mandatar za sastav vlade.

On je tada poručio da „žali zbog proterivanja ambasadora Srbije“, te da je to očajnički potez režima Mila Đukanovića koji „ni u svojim poslednjim danima ne preza od polarizacije društva i produbljivanja podela“.

Profesor, otac petoro dece: Ko je Zdravko Krivokapić, čovek koji je srušio Mila Đukanovića?

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link