Magazin Srbija

Brnaba, drugarice, lažljivice, hoćemo prajd, uradi nešto (VIDEO)

brnabic-vucic_850x
Foto: Andrej Cuckić/EPA/EFE

U Domu omladine gde se održava Međunarodna konferencija o ljudskim pravima, došlo je do incidenta kada su aktivisti skandirali premijerki Ani Brnanić: „Hoćemo prajd“.

Naime, aktivisti su se ispred Doma omladine okupili nakon što je MUP objavio da je šetnja u okviru manifestacije „Evroprajd 2022“ – otkazana.

Brnabić je dočekana zvižducima. Salom je odjekivalo „Hoćemo Prajd“, „Prajd je protest“, „Hoćemo naša ljudska prava“, „Drugarice, lažljivice!“. Na povike iz publike „šetamo u subotu“, Brnabić je rekla da niko ne može uskratiti LGBTQ+ osnovna ljudska prava. Premijerka Srbije insistirala je da njeno obezbeđenje izađe iz sale.

Uzaludni su bili pokušaji Brnabić da aktivistima objasni da ona kao premijerka i lezbejka ima ista prava kao i LGBTQ+ aktivisti.

„Dajem sve od sebe. Ja sebi nisam dala nijedno pravo koje vi nemate. Ja se nisam udala. Ja ne mogu da usvojim svoje dete“, rekla je Brnabić. Odgovor aktivista bio je jasan: „Onda šetaj sa nama u subotu, Ana“.

Ona je podsetila okupljene da je njena Vlada bila ta koja je potpisala pismo podrške za organizovanje Europrajda. „Vi ne biste imali Prajd kao što imate od 2014. od kada je stranka kojoj ja pripadam obezbedila to u Beogradu u Srbiji“. Na to su je aktivisti podsetili da je „njena“ policija skup zabranila.

Osim toga, mogli su se videti transparenti na kojima piše „Premijerka zabranjuje ljudska prava“, „Ovo je i naša država“…

Organizatori Prajda naveli su ranije da od šetnje ne odustaju, a premijerki Ani Brnabić poručili su ‘Drugarice, lažljivice, hoćemo Prajd’.

 

Pitali su je i ‘Kako si mogla da budeš s njim?’ ali to je već pitanje ličnih preferenci.

 

Protest zbog zabrane Prajda ispred Doma omladine (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

41 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap