Magazin Srbija

Protest zbog zabrane Prajda ispred Doma omladine (VIDEO)

protest-prajd
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ispred Doma omladine održava se protest nekoliko desetina aktivista ispred Incijative za ljudska prava, gde se očekuje dolazak premijerke Ane Brnabić, a nakon informacije da je MUP doneo odluku da otkaže šetnju u okviru manifestacije „Evroprajd 2022“. Kao razlog navodi se bezbednosni rizik.

Osim dugine zastave, aktivisti nose i transparente na kojima piše „Prajd je protiv nasilja, zato ga i zabranjujete“, kao i „Prajd je protest“, „Ovo je naša država“.

Kako se vidi na snimku organizacije Geten na njihovom Instagram nalogu, ispred Doma omladine okupili su se organizatori Evroprajda, kao i oni koji ih podržavaju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Geten (@geten_lgbtiqa)

Ministarstvo unutrašnjih poslova, saopštilo je danas da je na osnovu Zakona o javnom okupljanju u skladu sa Ustavom Republike Srbije, donelo rešenja da ne dozvoli šetnju učesnika „Evroprajd 2022“, kao ni učesnika porodične šetnje u organizaciji „antiglobalista“ u Beogradu u subotu 17. septembra 2022. godine.

Jedan od organizatora Goran Miletić istakao je za „Novu“ nakon ove odluke da se bez obzira na odluku MUP-a „od šetnje ne odustaje“.

Izvor: Nova

Vučić: Ja imam u porodici jednu divnu ženu koja je gej, nećemo otkazivati paradu zbog majmunskih boginja

oznake

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2K Shares
2K Shares
Share via
Copy link