Magazin

Britanka umrla u Beogradu nakon operacije smanjenje želuca u Turskoj, avion hitno sleteo

britanka-umrla-smanjenje-zeluca
Foto: Printscreen

Dvadesetogodišnja Morgan Ribeiro tragično je preminula nakon neuspešne operacije želuca u Turskoj. Ona je nakon operacije krenula iz Turske u Veliku Britaniju, ali joj je na letu pozlilo. Avion je hitno sleteo u Beograd, gde je Morgan transportovana u bolnicu, ali joj nažalost nije bilo spasa.

Morgan je odletela u Tursku sa svojim dečkom na operaciju želuca koja košta 2.500 funti.

Procedura je obavljena 5. januara i tri dana kasnije dobila je dozvolu da odleti kući sa svojim dečkom Džejmsom Brusterom (19), međutim na njihovom povratnom letu za Getvik, Morgan se ozbiljno razbolela i pala u septički šok.

Nakon što je avion prinudno sleteo u Srbiju, ispostavilo se da je njeno tanko crevo presečeno tokom zahvata želuca, što je dovelo do infekcije, prenosi Dejli mejl.

Tokom operacije, hirurzi su joj odstranili preko 10 centimetara tankog creva, ali je Morgan doživela srčani udar 9. januara i stavljena je u indukovanu komu. Uprkos naporu lekara, umrla je četiri dana kasnije u bolnici u Beogradu.

Njena porodica kaže da nisu znali za planiranu operaciju do samo nekoliko dana pre nego što je trebalo da odleti i da su bili zabrinuti zbog rizika.

Njena sestra, 26-godišnja Kejli Ribeiro, molila ju je da ne prolazi kroz operaciju koja nosi niz komplikovanih zdravstvenih rizika.

Njena majka Erin Gibson (44) sada prikuplja 10.000 funti za transport njenog tela i javno je govorila o svojoj tuzi.

– Dok je odrastala bila je mnogo maltretirana, uvek se borila sa svojom kilažom i bila je krupna devojčica i imala je zaista težak period. Rekla sam joj da je lepa iznutra i spolja, zaista je bila prelepa devojka. Kad sam saznala za operaciju, ona je već bila u avionu. Imala sam taj loš osećaj jer sam čula horor priče – rekla je majka za „Independent“.

Pre postupka, Morgan je imala virtuelne konsultacije u septembru 2023. godine, pre nego što je zakazala operaciju u januaru.

Njen dečko Džejms Bruster tvrdi da bolničko osoblje i prevodioci koji su razgovarali sa njom nisu pominjali opasnosti povezane sa operacijom.

Nakon operacije na njihovom letu za Veliku Britaniju, Morgan je dobila temperaturu i imala je jake bolove.

– Možemo da potvrdimo da smo tokom leta iz Istanbula za London Getvik napravili diverziju za Beograd zbog putnika kome je bila potrebna medicinska pomoć – naveo je portparol kompanije kojom je Morgan letela.

Portparol britanske vlade rekao je da podržava porodicu Britanke koja je umrla, kao i da su u kontaktu sa lokalnim vlastima u vezi transporta njenog tela.

U poslednjem videu koji je objavila na TikToku pre operacije, Morgan je poručila: „Vidimo se sa druge strane“.

Gojaznost se lako leči: Poslušajte savet čuvenog novosadskog doktora Ilića!

Izvor: Nova.rs

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link