Magazin

Britanci ismejali Balkaniku i Srbiju proglasili pobednikom u tri kategorije

Sanja Ilić i Balkanika sa numerom “Nova deca” predstavljali su Srbiju na ovogodišnjem Evrosongu. Naši predstavnici zauzeli su 19. mesto na tradicionalnom pevačkom takmičenju, što ruku na srce, i nije neki zavidan rezultat. Takođe, komentari na njihov nastup bili su vrlo podeljeni.

Britanski “Dejli mejl” napravio je listu “hejterskih” kategorija u koje su svrstali, prema njihovom mišljenju, najgore nastupe sa ovogodišnje Evrovizije u Lisabonu.

Srbija je kao pobednik osvanula u čak tri kategorije.

Balkanika

Za sastavljanje ove liste bio je zadužen britanski kolumnista Džim Šeli, koji nije bio blagonaklon kada je u pitanju nastup naših predstavnika.

Prva kategorija u kojoj se našla grupa Sanja Ilić i Balkanika jeste “najgori trikovi na bini“, i to zahvaljujući flautisti Ljubomiru Dimitrijeviću kojeg je opisao kao “starca koji stoji sa strane na stubu, nosi tamne naočare i duva u Panovu frulicu”.

Prvo mesto, Balkanika je osvojila i u kategoriji “najgori plagijat“. Naime, Šeli je naš nastup nazvao kopijom spota za pesmu “Bohemian Rhapsody” grupe “Queen”.

Treća “hejterska” kategorija u kojoj je Srbija odnela pobedu jeste “najstrašniji snagator koji izgleda kao satanista”, a ovu titulu poneo je pevač Balkanike Mladen Lukić.

balkanika 2

Među ostalim kategorijama bile su i “najgori preterano emotivan nastup plesača”, “najveći fan Bjork”, “najoptimističnija interpretacija” i druge.

22 Shares
Share via
Copy link