Poznati

“Bred je davio naše dete, mene polio pivom, gurnuo u zid WC-a” Detalji porodičnog nasilja i brakorazvodne parnice

andjelina-i-bred
Foto:EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Glumica Anđelina Džoli u utorak je podnela sudska dokumenta u okviru svoje dugogodišnje bitke za razvod od glumca Breda Pita, optužujući njenog bivšeg muža da je gušio jedno od njihovo šestoro dece tokom nasilne svađe u privatnom avionu, udarivši drugo u lice.

Džoli je rekla da je Pitovo ponašanje na letu iz Francuske u Kaliforniju u septembru 2016. ostavilo duboke traume na decu, a na nju osim traume ostavilo i telesne povrede.

Pet dana nakon leta podnela je zahtev za razvod, a u septembru 2021. prodala je svoj udeo u francuskoj vinariji u čijem je suvlasništvu sa Pitom. Tužio ju je zbog prodaje, a ona je u utorak podnela protivtužbu, okrivljujući njega da je izazvao visoko javno nošenje blata.

Njeni advokati tvrde da su pregovori koje su bivši supružnici vodili oko prodaje njenog udela njemu propali nakon što je Pit od Džoli zatražio da potpiše izjavu u kojoj stoji da Džoli neće javno govoriti o tome kako je Pit fizički i emocionalno zlostavljao nju i njihovu decu.

Glumica kaže da je njen tadašnji suprug “gušio” jedno od njihovo šestoro dece koja su bila prisutna u avionu i dodala je da je drugo udario u lice.

Džoli je rekla da je incident započeo kada ju je Pit optužio da “previše poštuje” njihovu decu, te da je urlao na nju u toaletu aviona.

Glumica zatim tvrdi da ju je Pit “zgrabio za glavu” i “tresao”. Navodno ju je nakon toga “zgrabio za ramena” i “tresao”. Zatim ju je, kaže Džoli, gurnuo u zid WC-a. Glumica kaže da je Pit je potom šakom udario u plafon aviona, te da je ona nakon toga izašla iz toaleta.

Glumac ju je navodno u jednom trenutku polio pivom, a u drugom je vinom i pivom polio njihovu decu.

Džoli je nekoliko dana nakon tog leta zatražila razvod braka.

Savezna istražna kancelarija (FBI) istražila je spomenuti incident jer su oni nadležni za sprovođenje zakona tokom letova aviona. FBI je odlučio da neće nikoga krivično goniti.

U redigovanom izveštaju FBI stoji da je jedan agent Kabinetu državnog branioca Sjedinjenih Američkih Država podneo “nekoliko kopija izjava o verovatnom uzroku koje su povezane sa spomenutim incidentom”.

– Nakon što je pregledao dokument, predstavnik Državnog branioca SAD o slučaju je razgovarao s agentom FBI. Sve su se strane složile da se zbog više razloga nikoga neće krivično goniti – stoji u izveštaju.

U izveštaju piše i da se Džoli nećkala oko toga treba li podržati podnošenje krivične prijave protiv Pita zbog incidenta tokom leta.

Ona je u avgustu pomoću instituta prava na pristup informacijama pokušala da se domogne FBI-jevog izveštaja. Bilo je nejasno uključuje li spomenuti redigovani izveštaj tvrdnje da je Pit gušio i udario dvoje od njihovo šestoro dece.

Glumičini advokati u spomenutoj tužbi tvrdili da je Džoli “uložila veliki napor” kako njena i Pitova deca ne bi morala ponovo da proživljavaju bol koju je Pit toga dana “nanio njihovoj porodici”.

Spor oko vinarije Chateau Miraval počeo je u februaru ove godine, kada je Pit tužio Džoli zbog navodnog kršenja “ugovorenih obaveza”. Džoli je bila svoj udeo u vinariji prodala kompaniji Tenute del Mondo, udruženja Stoli grupe. Pit tvrdi da je Džoli svoj udeo prodala u tajnosti, te tako prekršila odredbe dogovora koji su potpisali, a u kojem stoji da ni glumac ni glumica svoj udeo neće prodavati bez da o toj nameri ne obavesti drugog.

Glumičina firma, koju je u međuvremenu kupila Stoli grupa, tužila je Pita, te osporila njegovu tvrdnju da je Stoli grupa “nasilno preuzela” njen udeo u vinariji.

Džoli tvrdi da spomenuti dogovor nikada nije postojao, te da je Pit odbio da razgovara o tome šta će se dogoditi s vinarijom ako se njih dvoje ikada raziđu ili razvedu.

Vinariju Chateau Miraval Džoli i Pit su kupili 2008. godine, a u njoj su se venčali 2014. godine.

Pit tvrdi da su pregovori o prodaji vinarije propali nakon što je u maju 2021. godine odlučeno da će bivši supružnici deliti starateljstvo nad svojom decom, čemu se Džoli usprotivila. Džoli je tu odluku uspela da ospori u julu 2021. godine.

Džoli pak tvrdi da je Pit od pregovora odustao nakon što ona nije htela da se u ugovor o prodaju uključi klauzula koja bi joj branila da o njemu u javnosti govori loše.

Izvor: Telegraf.rs

Detalji avionske tuče Anđeline Džoli i Breda Pita, zbog koje je glumica tužila FBI

Luftika ##

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
178 Shares
178 Shares
Share via
Copy link