Poslastičar iz Pijemonta u Italiji Dario Hartvig napravio je panetone sa Svarovski kristalima za božićne praznike.
Kolač obložen zlatnom folijom i ukrašen kristalima košta 900 evra po kilogramu. Kristali krase i pakovanje te tradicionalne božićne torte u Italiji.
U ponudi je i panetone presvučen srebrnom folijom – po „znatno prihvatljivijoj“ ceni od 300 evra.
Ovo nije prvi put da Hartvig oduševljava svojim ekskluzivnim kreacijama. Jednom je za ruskog kupca napravio panetone sa pravim dijamantima u vrednosti od 300.000 evra.
Nekoliko godina kasnije, indijska mušterija naručila je božićnu tortu ukrašenu dijamantskom narukvicom i tijarom za 700.000 evra. Takve kreacije se prave samo po narudžbini, a dijamante isporučuje kupac, rekao je Hartvig.
Italian 🇮🇹 luxury bakery
The most expensive Panettone in Italy, covered in gold and Swarovski crystals
Here’s the story behind it 🧵 pic.twitter.com/LtViX9MjTP
— Mambo Italiano (@mamboitaliano__) December 21, 2024
Panetone (torta od kiselog testa sa bademima, suvim grožđem i kandiranim voćem) i pandoro (zvezda puter torta sa šećerom u prahu) jedu se u mnogim porodicama od početka decembra do novogodišnje noći – bilo za doručak uz šoljicu kapućina ili kao desert sa čašom penušavog vina.
Izvor: Hina
Dodaj komentar